Много вкусна и лека зеленчукова супа. Тя ще се хареса както на възрастни, така и на малки деца. Гъстотата на супата може да се регулира по ваш вкус, например като добавите малко повече зеленчуци. Но не прекалявайте, тъй като супата не трябва да е прекалено гъста, а след охлаждане ще се сгъсти още малко.

Ще се радваме, ако ви хареса!
Продукти: 2 средно големи картофа, 1 морков, 1 глава лук, 2-3 твърдо сварени яйца, 3 ч. чаши прясно мляко, 1 ч. чаша пилешки бульон, 3-4 стръка копър (или зелен лук), сол и черен пипер на вкус.
Приготвяне: Обелете и нарежете картофите, а лука нарежете на ситно.
Сипете пилешкия бульон в тенджера и загрейте, за да заври. Изсипете в него картофите и лука и варете до омекване. Пасирайте зеленчуците с блендер или просто ги смачкайте с преса за картофи, така че да останат малки парченца.

Настържете морковите и добавете към супата.

Прибавете прясното мляко и загрейте, за да заври отново. Вари се на слаб огън, като се бърка непрекъснато в продължение на 7-8 минути, докато морковите омекнат. Добавете сол и черен пипер на вкус.
Настържете варени яйца на едро ренде, а зелените подправки нарежете на ситно.

Добавете яйцата и лука в супата, варете буквално 3 минути и свалете от котлона.

Сипете супата в чинии, украсете с клонки магданоз или зелен лук и сервирайте.