При центрофугирането е необходимо всички прибори (ножове, вилици) и центрофугата да бъдат добре почистени. По тях не трябва да има ръжда или други замърсители.

Преди да се започнете центрофугирането, центрофугата трябва да се да се закрепи здраво за пода. Под крана на центрофугата се поставя гъста (двойна) цедка, а под нея — съд за меда.

Важно! Съдовете трябва да бъдат добре измити, чисти и да нямат никаква миризма, защото медът лесно поема миризмите.

Напомняме! Ако пашата продължава, освободените от мед пити още същия ден се връщат в магазините, като е добре да бъдат напръскани леко с вода. Не е желателно връщането им да се оставя за следващи дни. Дори и когато пашата е последна, те пак трябва да се върнат в кошера, за да бъдат почистени.