Закуска, която никой няма да откаже
Продукти: 400 г извара, 50 г захар, 1 яйце, 5-6 суп. лъж. растително масло, 1 суп. лъж. сметана, 300 г брашно, 1 ч.л. бакпулвер, щипка сол.
Приготвяне: Изсипете изварата в дълбока купа. Добавете яйцето и 1 супена лъжица заквасена сметана. Прибавете 50 грама захар и 1 щипка сол.
В друга купа измерете 300 г брашно и добавете 1 чаена лъжичка бакпулвер. Разбъркайте добре и прибавете към изварата.
Омесете тестото с ръце.
Разделете на 3-4 части и разточете на не много тънки “фитили”. Нарежете “саламчетата” на кръгчета.
Загрейте растителното масло в дълбок тиган и сложете заготовките. Пържете 2-3 минути от всяка страна до златисто кафяво.
Поставете в чиния с домакинска хартия, за да отнемете излишното масло.
Преди сервиране, поръсете с пудра захар.
Коментари