Закуска, която никой няма да откаже

Продукти: 400 г извара, 50 г захар, 1 яйце, 5-6 суп. лъж. растително масло, 1 суп. лъж. сметана, 300 г брашно, 1 ч.л. бакпулвер, щипка сол.

Приготвяне: Изсипете изварата в дълбока купа. Добавете яйцето и 1 супена лъжица заквасена сметана. Прибавете 50 грама захар и 1 щипка сол.

В друга купа измерете 300 г брашно и добавете 1 чаена лъжичка бакпулвер. Разбъркайте добре и прибавете към изварата.

Омесете тестото с ръце.

Разделете на 3-4 части и разточете на не много тънки “фитили”. Нарежете “саламчетата” на кръгчета.

Загрейте растителното масло в дълбок тиган и сложете заготовките. Пържете 2-3 минути от всяка страна до златисто кафяво.

Поставете в чиния с домакинска хартия, за да отнемете излишното масло.

Преди сервиране, поръсете с пудра захар.