Продукти: 250 г пресни картофи, четвърт глава червен (салатен) лук, 1 суп. лъж. зехтин, половин лъжичка горчица, половин лъжичка винен оцет, 5 репички, зелени подправки - на вкус (копър, магданоз), сол и млян черен пипер на вкус
Приготвяне: Подгответе предварително всички съставки. Измийте добре картофите.
След това ги сложете в съд с вряща подсолена вода.
Варете ги около 15-20 минути. Отцедете и нарежете.
Измийте репичките, почистете от дръжките и връхчетата отдолу и нарежете на кръгчета.
Измийте и подсушете зелените подправки. Нарежете ги на ситно.
Нарежете ситно лука за дресинг. Смесете горчицата с оцета, след което налейте зехнина. Добавете накрая нарязания лук.
Сложете картофите и репичките в купа и залейте със соса. Разбъркайте. Поръсете с нарязаните на ситно магданоз и копър. Овкусете със сол и черен пипер.
Коментари