Рецептата е на Красимира Петрова от Ямбол
Ментовите сладки са вкусни, свежи и чудесно допълват следобедната чаша кафе или чай.
Продукти: 80 г масло, 80 г захар, 160 г пшенично брашно, 20 г прясна мента, едно яйце.
Приготвяне: Сипете захарта и листата мента в блендер и разбийте - след минута вече имате ментова захар. Прибавете мекото масло и разбъркайте до гладкост.
Изсипете брашното и омесете до получаването на топка. Добавете яйцето, разбъркайте всичко отново.
С намокрени ръце откъсвайте от тестото малки топчета, разточете ги на фитилчета и завийте на охлювчета.
Така приготвените сладки се нареждат в тава, застлана с хартия за печене.
Бисквитките няма да се надуват, затова можете да ги подредите по-нагъсто.
Печете около 20 минути до златистокафяво.
Съхранявайте в плътно затворен буркан, в противен случай бисквитките ще изсъхнат.
Коментари