Рецептата е на Красимира Петрова от Ямбол

Ментовите сладки са вкусни, свежи и чудесно допълват следобедната чаша кафе или чай.

Продукти: 80 г масло, 80 г захар, 160 г пшенично брашно, 20 г прясна мента, едно яйце.

Приготвяне: Сипете захарта и листата мента в блендер и разбийте - след минута вече имате ментова захар. Прибавете мекото масло и разбъркайте до гладкост.

Изсипете брашното и омесете до получаването на топка. Добавете яйцето, разбъркайте всичко отново.

С намокрени ръце откъсвайте от тестото малки топчета, разточете ги на фитилчета и завийте на охлювчета.

Така приготвените сладки се нареждат в тава, застлана с хартия за печене.

Бисквитките няма да се надуват, затова можете да ги подредите по-нагъсто.

Печете около 20 минути до златистокафяво.

Съхранявайте в плътно затворен буркан, в противен случай бисквитките ще изсъхнат.