Продукти: около 300 г прясна коприва, около 100 г обелени орехи, няколко стръка пресен зелен лук, четвърт връзка магданоз, 1-2 суп. лъж. зехтин, около 150 г пресни гъби, смлян лют червен пипер - по желание, сос Унисос (“Маги”), смлян черен пипер, сол на вкус, лимонов сок

Приготвяне: Копривата се измива много старателно, за да може да се почистят младите връхчета от случайно попадналите плевели, листа и трева. Леко се попарва и се нарязва на ситно.

Обелените орехи, ако искате ги накълцвате с остър нож, или ги смилате с чопър. Можете да нарежете и няколко пресни гъбки. Те не са в оригиналната рецепта, но опитайте и няма да съжалявате.

Нарежете на ситно магданоза и зеления лук.

В дълбока купа смесете всички предварително подготвени съставки. Подправете със сол и черен пипер и поръсете със зехтин и сос Унисос. Той се появи на пазара не толкова отдавна, но е много свеж и добре пасва на нашата кухня. Добавете лимонов сок.