Ястието няма да отнеме много време за приготвяне, а впечатленията от вечерята ще са запомнящи се. Готви се много лесно и най-важното - бързо.

Продукти: 800 г свинско месо, 2-3 яйца, 6-8 суп.лъж. галета, 5-6 суп. лъж. брашно, подправки на вкус (сол, черен пипер), олио за пържене

Приготвяне: За приготвяне на рамстековете е най-добре да изберете по-постно месо, например шол. Ако все пак има мастни прослойки е по-добре предварително да ги изрежете. Когато избирате месо за това ястие, препоръчително е да вземете прясно свинско месо. Така вашите стекове ще станат сочни и вкусни. Думата рамстек се превежда като месо за пържене. Свинското месо трябва да бъде нарязано на филии през влакната и дебелината на стековете да е около 1,5 до 2 cм.

Начукайте внимателно получените стекове, но не прекалявайте, тъй като свинското месо вече е доста крехко. Поръсете от двете страни с предпочитаните подправки - сол, черен пипер или специална подправка за свинско месо.

Преди пържене месото трябва да се оваля в панировка. В широка чиния сипете брашното, а в друга - галетата. Яйцата се разбиват с готварска тел или вилица в дълбока купа. За приготвянето на рамстековете не е задължително да се използва брашно, но е по-добре да се придържате към рецептата. Така свинското месо ще стане по-крехко. Когато всичко е готово, можете да започнете да пържите стековете. За целта, първо сложете начуканите пържоли в чинията с брашното и ги оваляйте от двете страни, след което ги потопете в разбитите яйца. Завършете с галетата като се стараете тя равномерно да покрие месото от двете страни.

Сипете олиото в дълбок тиган, загрейте го и поставете в него стековете. Нарязаното свинско месо се приготвя много бързо, така че е достатъчно да пържите на средно силен котлон. Първо пържете от едната страна до образуването на хрупкава коричка и обърнете, така че другата страна да покафенее.

Времето за готвене зависи от това дали свинското е от младо животно или от по-възрастно, но обикновено това е около пет минути от всяка страна.

Готовите стекове можете да сервирате с гарнитура по избор или с лека сезонна салата. Пресните зеленчуци са много подходящи за това ястие.