Нашият дом понякога включва и една чудесна зелена поляна, която ни изпълва с чувство на жизненост, свежест и ново начало. Може да решите да доверите поддържането на тревата на професионалисти, но може и да приемете предизвикателството сами да косите и отглеждате перфектния тревен килим в двора ви.

За целта ще трябва да си намерите косачка.

В свят, в който всеки има смартфон и достъп до интернет, сме свикнали да се придвижваме без кабели.

Защо косенето на поляната пред къщата ви да е различно?

EGO Power+ е една от водещите марки акумулаторни инструменти за градината. Това се дължи на гамата от печелещи призове и награди косачки на EGO Power+ , която е богата на невероятни технологични иновации. Преди всичко косачките се захранват от революционната технология на литиево-йонната батерия от 56V с формата на арка.

Много са факторите, които трябва да вземете под внимание при избора на косачка. Преди всичко е необходимо да се съобразите с терена, който ще косите.

Голяма или малка косачка?

За малки площи и прецизно косене около тях са подходящи косачки с по-малка ширина на косене. В гамата на EGO Power+ това е моделът LM1701E с нож от 42см. Тя е напълно подходяща за площи до 300 м2. За терени, където има смисъл да се помисли за косачка със самоход, защото тя ще ви спести усилието от бутане нагоре.

Самоходът е много добър избор и когато тревната площ е по-голяма (до 1000-1200м2), защото много ще улесни ходенето след косачката. Разбира се при такъв обем на косене е добре да имате косачка с по-голям нож. Дистанцията, която изминавате след косачката с нож 50см и такава с 40 см е с 20% по малко.

Косачката на EGO Power+ LM2122E със сигурност ще ви даде самочувствие, защото е модел с невероятни технически характеристики: 52см нож, голям кош за събиране на тревата, самоход.

Всяка косачка на EGO Power+ се предлага в комплект с батерия и бързо зарядно, а някои от самоходните косачки ще ви добавят като подарък тример, с който да оформите краищата на тревната площ и на цветните лехи за да не влизате в тях с косачката.

Друг въпрос, касаещ косенето, е как да събирате окосената трева. Моделите на EGO Power+ дават няколко възможности: събиране в кош (1), странично изхвърляне (2) и мулчиране. Мулчирането е доста разпространено през последните години. То представлява процес при който, след срязване на тревата, тя се завихря във въздушния поток под тавата и е допълнително нарязана от въртящия се нож, пада на дребни части върху окосената част, създавайки естествен тор за подрастващата трева.

Не на последно място са тези характеристики на косачките на EGO Power+, които ги правят много приятни за хоби ползвателите:

- лесна промяна на височината на косене само с един лост;

- настройване на височината на ръкохватката според ръста на косача без допълнителни инструменти;

- Удобно прибиране на машината в сгънат вид след работа;

- Нощно косене, благодарение на LED фаровете;

Заради статичния ни живот е много важно да намираме поводи и възможности за физическа активност. Косенето на тревата пред дома или вилата е една такава активност, която в допълнение може да донесе чувство на удовлетворение и гордост за създадения зелен пейзаж.