Производителят на предни връзки Sauter показа прототипна версия на въртяща се система за долно закрепване на Agritechnica 2017. Оттогава Sauter работи с Claas по проекта, който позволява на предната косачка да се върти активно навътре на завои.

С претенция за значително намаляване или дори напълно премахване на нежелани ленти и припокривания, други предимства включват намален риск от преобръщане на предния отвор, а при косене на склонове отместването може да бъде компенсирано и чрез завъртане на долните връзки.

Подходящ за използване при нови и стари комбинации на косачки отпред и отзад, след като махнете съществуващите долни рамена, хидравлично въртящият се комплект просто се вкарва в стандартните държачи на долната връзка.

Способен е да се върти с до 30 см наляво или надясно. Защитени от заключващ блок за автомобилен транспорт, въртящите се долни връзки се сгъват нагоре и могат да бъдат закрепени като нормални, когато не са необходими.

Комплектът за долна връзка е предварително пригоден за използване с косачки Disco и с трактори Axion 800 и 900, но също така и с модели Fendt 700, 800 и 900.

Предлаган в ограничен брой за 2020 г. и пълно снабдяване през 2021 г., дилърската мрежа на Claas е отговорна за поръчката на въртящия се теглич директно от Sauter, както и за монтажа.

Интересното е, че преди това Valtra имаше система за предно свързване на волана, която разработи с друга финландска фирма LH Lift преди повече от 10 години за тракторите от серия N.