Десертът е въздушен и вкусен. Приготвянето му е лесно и с него би могъл да се справи и начинаещ кулинар.

Съветваме ви да сложите тортата в хладилника за цяла нощ. Така тя ще запази по-добре формата си.

Продукти: 300 г маслени бисквити, 150 гамасло, 200 г сварено кондензирано мляко, 200 мл сладкарска сметана с масленост 20%, 2 ч. лъж. захар, 2 банана, 100 г млечен шоколад

Приготвяне: Смелете бисквитките до получаването на трохи. Загрейте маслото да се разтопи, но не да се пържи и изсипете бисквитките при него. Разбъркайте добре.

Вземете тортена форма с падащо дъно и покрийте дъното с хартия за печене. Прехвърлете тестото и с помощта на лъжица притиснете към дъното и стените, така че да се получат бордове отстрани. Заравнете. Поставете за 40-60 минути в хладилника.

През това време сварете кондензираното мляко и го оставете да изстине до стайна температура. Извадете блата от хладилника и сипете върху него свареното мляко.

Нарежете бананите на малки филийки и ги подредете върху крема.

В отделна купа сипете охладената сметана и добавете 2 чаени лъжички захар. Разбийте с миксер до получаването на пищна пяна. Изсипете върху бананите и заравнете. Отгоре поръсете с настърган шоколад.

Поставете десерта в хладилник за 3 часа, но най-добре е да го оставите за една нощ, преди да сервирате.