Пилешкото филе отдавна е синоним на здравословно хранене, но не е необходимо да го приготвяте единствено на пара, за да извлечете максимална полза. Задушено филе със спанак също напълно отговаря на изискванията за правилно хранене.

Продукти: 2 пилешки филета, 500 г спанак, 1 средно голяма глава лук, 1 скилидка чесън, 125 г сметана, 250 мл телешки бульон, 1 лимон, 2 суп. лъж. зехтин, сол и черен пипер на вкус

Приготвяне: Обелете лука и чесъна, след което ги нарежете на ситно. Спанака нарежете по-наедро. Запържете лука и чесъна в дълбок тиган със загрят зехтин до златисто. Прехвърлете ги в малък съд и в същата мазнина запържете пилешкото филе на силен огън за 2-3 минути от всяка страна. След това налейте бульона в тигана и върнете обратно лука и чесъна. Подправете със сол и черен пипер. Разбъркайте и оставете да къкри на среден огън за 15-20 минути.

В тенджера сипете сметаната, добавете спанака и оставете да къкри за около 5 минути. Прехвърлете задушения спанак в тигана с пилешкото месо и разбъркайте.

Сервирайте ястието, гарнирано с нарязан лимон.