Продукти: 500-600 г пуешко филе, 1 яйце, прясно мляко, галета, 50 г масло, 100 г кашкавал, 100 г домати (за предпочитане чери), 1 чушка, 1 глава лук, зелени подправки (магданоз, копър и др.), лимон, оцет (балсамов или винен), морска сол, смлян черен пипер

Приготвяне: Вземете филето и го разделете на порции. Внимателно начукайте с домакинско чукче всяко парче. Поръсете с лимонов сок. Това ще придаде на ястието допълнителна сочност и нежност. Посолете и поръсете с черен пипер на вкус. Проверете да няма скъсвания на филето, тъй като по-нататък ще го пълните с плънка.

Трябва да се отбележи, че пуйката е отличен диетичен продукт. Месото, което е с ниското съдържание на мазнини и е богато на белтъчини и микроелементи, прави шницела с кашкавал много подходящ за тези, които са на диета или следят за допълнителни калории.

Настържете кашкавала, а зелените подправки нарежете на ситно. Маслото нарежете на малки кубчета и всичко много добре разбъркайте. Добавете сол и черен пипер. Получената смес се разпределя върху начуканите парчета филе. Прегънете месото и закрепете "пакетите" с клечки за зъби или конец.

Смесете яйцето с прясното мляко, разбийте леко, докато се образува хомогенна маса. Потопете шницелите първо в яйчната смес, а след това уваляйте в галета. Панировката трябва да покрива шницела равномерно от всички страни.

Сипете малко растително масло в предварително загрят тиган и изчакайте да се загрее добре. Поставете внимателно шницелите в тигана и пържете на среден огън от всяка страна за около петнадесет минути, докато се образува златиста коричка.

Докато месото се пържи, заемете се с приготвянето на гарнитурата.

Получава се сочно, здравословно и апетитно ястие!