Вместо шунка можете да използвате бекон, гърди или мек салам, а кашкавалът може да бъде заменен от пармезан, чедър или ементал.

Продукти: 150 г шунка, 1 ч. лъж. растително масло, 1 яйце, 1/2 ч. чаша пшенично брашно, 1/2 ч. чаша царевично брашно, 1 ч. лъж. бакпулвер, 100 мл прясно мляко, 150 мл кисело мляко, 70 г кашкавал, 1 връзка зелен лук, 1 щипка сол, 1 щипка, черен пипер, 1/2 люта чушка (по желание).

Приготвяне: Нарежете пушената шунка на ивици. Загрейте тигана с растително масло и запържете колбаса до златисто кафяво.

Разбийте белтъка в отделен съд, до получаването на въздушна пяна.

В купа смесете царевичното и бялото брашно, бакпулвера, прясното и киселото мляко и жълтъка. Разбийте всичко внимателно - сместа трябва да е еднородна и без бучки.

Прибавете към тестото разбития белтък и настъргания кашкавал.

Нарежете ситно зеления лук и лютата чушка и добавете към сместа, заедно с пържената шунка. Посолете и поръсете с черен пипер. Разбъркайте.

С голяма супена лъжица или черпак сипете от сместа в силно нагрят тиган, който сте намазали с мазнина. Пържете от двете страни до златисто.