Запечено с картофи и чесън

Продукти: пилешки бутчета, кисело мляко, картофи, магданоз и копър, чесън, домати, сол и черен пипер на вкус

Приготвяне: Първо трябва да се заемете с приготвянето на марината. Нарежете или смачкайте чесъна и го прибавете към киселото мляко. Добавете черен пипер и ситно нарязаните магданоз и копър. Накиснете пилешките бутчета и мариновайте 20-25 минути.

Обелете картофите и ги нарежете на филийки. Прехвърлете в тава за печене и добавете зехтин, сол, черен пипер и подправки по ваш вкус. Смачкайте скилидките чесън с ръба на нож и прибавете към картофите.

Нарежете доматите на по-големи парчета и прибавете във формата. Върху картофите разпределете пилешкото месо и залейте с остатъка от маринатата. Печете във фурната на 200 градуса за около 40 минути.