Пълнени питки

13 февруари 2020
Кулинария
24525
 

Невероятно пухкави и вкусни

Продукти: 3 суп. лъж. растително масло, 350 г месо, 1 чушка, 1 глава лук, 1 ч. чаша маскарпоне, 1 ч. чаша настърган кашкавал, 450 г тесто за пица, 25 г масло, 1-2 скилидки чесън, 2 ч. лъж. нарязан магданоз, сол и млян черен пиер на вкус

Приготвяне: Тестото за пица можете да си го купите готово или да си го приготвите вкъщи.

Чушката, лукът и месото се нарязват на средно големи кубчета.

В дълбок тиган загрейте олиото и в него запържете първо месото, а след това прибавете чушката и лука. Подправете със сол и черен пипер и разбъркайте.

Задушавайте, докато месото стане готово и течността се изпари напълно. По време на пърженето на месото и зеленчуците, ако желаете, можете да добавите и гъби.

Охладете малко, добавете цялото сирене и разбъркайте добре.

Разтопете маслото и прибавете смачкания чесън, нарязания магданоз и щипка сол. Разбъркайте.

Разделете тестото на части и от всяка част омесете средно голямо топче. Разточете от всяка топка кора с дебелина 2-3 см. Разпределете месния пълнеж върху корите. Завийте и фиксирайте добре, така че пълнежът да не изпадне по време на готвене.

Намажете тавата с масло или покрийте с хартия за печене и подредете питките със загърнатата страна надолу. Отгоре намажете със смес от олио и смачкан чесън.

Загрейте фурната до 220 градуса. Печете питките 20-25 минути. Готовите питки оставете малко да се охладят в тавата, след което ги извадете и сервирайте.

Още от Кулинария
0

Пържено пиле, маринован червен лук и сос от таратор Продукти: 2 листа тънък арменски хляб (лаваш), кисели (мариновани) краставици, натурално кисело мляко, пилешко филе на скара

0

Много засищащ и лесен за приготвяне Продукти: 500 г агнешка кайма, 500 мл бульон, 2 суп. лъж. брашно, морков, 130 мл прясна мляко, 50 г масло, 700 г картофи, 2 суп. лъж. доматена паста, 1 суп. лъж

0

Продукти: 250 г пресни картофи, четвърт глава червен (салатен) лук, 1 суп. лъж. зехтин, половин лъжичка горчица, половин лъжичка винен оцет, 5 репички, зелени подправки - на вкус (копър, магданоз)

0

Глазира се със сладко-кисел сос Тофуто все повече навлиза в менюто ни. То чудесно се съчетава с различни продукти и разнообразява храната на масата. Чувствайте се свободни да експериментирате с този

0

Залейте я с шоколад! Лятото наближава. Днес ви предлагаме да си направите сладоледена торта само с три съставки. Приготвя се лесно, но се получава уникално вкусно

Последни новини
0

През следващото денонощие със слаб до умерен, в Източна България и северно от планините с умерен до силен вятър от юг-югозапад, ще се пренася топъл въздух

0

ДФ „Земеделие“ преведе близо 2,7 млн. лева (2 668 295 лв.) на 247 земеделски стопани, кандидатствали по мярка 14 „Хуманно отношение към животните“ от ПРСР 2014-2020 г., съобщиха от фонда

0

Сеитбата на маслодаен слънчоглед и царевица за зърно продължава да се движи с по-бързи темпове спрямо предходната година. Към края на май 2020 г. засетите площи с двете пролетни култури са съответно

0

21 кланици, изкупили 40 845 животни от местни фермери, заявиха участие в схемата de minimis за реализация на българско агнешко месо в търговската мрежа на страната през 2020 г

0

Държавен фонд „Земеделие“ преведе над 74 млн. лв. по Схемата за единно плащане на площ. Субсидии получиха 56 595 земеделски стопани. Окончателното плащане е направено след актуализация на данните в

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Отговор:Ако почерняват, трудно ще ги спасите. Късните мразове са опасни за картофите. Ако са само оклюмали, опитайте бързо да ги подхраните с листен тор.
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Останалите промени нямали ефект върху разпространението на вируса - неутрални били Британски генетици излизат с обнадеждаваща новина за новия коронавирус SARS-CoV-2. Няма доказателства, че мутациите му увеличават неговата заразност и смъртоносност, съобщават те в проучване, което очаква независима научна рецензия

Лили Иванова отново изрови старо фото и го пусна във фейсбук страницата си. Този път е снимана с друг легендарен изпълнител - Емил Димитров. Фотото е от 7 юни 1974 г. и е момент от награждаването и галавечерта на “Златният Орфей”. Тя току-що е спечелила голямата награда в конкурса за изпълнители, а починалият през 2005 г

Вадете рецептите на баба, но не прекалявайте Когато ви налегнат тревога и самота, посягате към различни лакомства и често наобикаляте хладилника, особено в сегашните времена на изолация. Но прекаляването със сладоледа, чипса и сладкишите засилва стреса и поражда чувство за вина. Такива вкуснотии карат кръвната захар да играе и се чувствате уморени