Невероятно пухкави и вкусни

Продукти: 3 суп. лъж. растително масло, 350 г месо, 1 чушка, 1 глава лук, 1 ч. чаша маскарпоне, 1 ч. чаша настърган кашкавал, 450 г тесто за пица, 25 г масло, 1-2 скилидки чесън, 2 ч. лъж. нарязан магданоз, сол и млян черен пиер на вкус

Приготвяне: Тестото за пица можете да си го купите готово или да си го приготвите вкъщи.

Чушката, лукът и месото се нарязват на средно големи кубчета.

В дълбок тиган загрейте олиото и в него запържете първо месото, а след това прибавете чушката и лука. Подправете със сол и черен пипер и разбъркайте.

Задушавайте, докато месото стане готово и течността се изпари напълно. По време на пърженето на месото и зеленчуците, ако желаете, можете да добавите и гъби.

Охладете малко, добавете цялото сирене и разбъркайте добре.

Разтопете маслото и прибавете смачкания чесън, нарязания магданоз и щипка сол. Разбъркайте.

Разделете тестото на части и от всяка част омесете средно голямо топче. Разточете от всяка топка кора с дебелина 2-3 см. Разпределете месния пълнеж върху корите. Завийте и фиксирайте добре, така че пълнежът да не изпадне по време на готвене.

Намажете тавата с масло или покрийте с хартия за печене и подредете питките със загърнатата страна надолу. Отгоре намажете със смес от олио и смачкан чесън.

Загрейте фурната до 220 градуса. Печете питките 20-25 минути. Готовите питки оставете малко да се охладят в тавата, след което ги извадете и сервирайте.