Промяната в скоростта на сеитба по редове вече е възможна при електрически задвижвани модели в рамките на серията прецизни сеялки Kuhn Maxima 3.

Машините са от шест до 12 реда и с разстояния между редовете от 37,5 см до 80 см, нормите за семена могат да се променят ръчно от кабината на трактора или според определената карта с променлива скорост.

От Kuhn смятат, че промяната на сеитбената норма в отговор на почвените условия може да доведе до икономия на семена от 2-3%, когато се използва заедно с автоматично изключване на редовете. Оптимизирането на популациите на растенията може да доведе до потенциална печалба от 5-8%.

Други новости от Maxima 3 (както механични, така и електрически версии) включват подобрена система за селекция и изхвърляне на семена, която според компанията дава възможност за точно поставяне на семена при работни скорости до 10 км/час. Твърди се, че новият паралелограм на сеитбената единица повишава точността, а новата система за налягане на ботуша произвежда до 180 кг налягане надолу.

Подходяща за засаждане на царевица, слънчоглед, цвекло, захарно цвекло, грах, боб, лук и други култури, гамата Maxima 3 включва 12 модела, като версиите с електрическо задвижване се предлагат в навесни формати, включително телескопични, сгъваеми и телескопични с регулируемо разстояние.