Продукти:

За тестото: 250-300 г брашно, 300 мл кисело мляко, 1 яйце, 2 суп. лъж. растително масло, 2 ч. лъж. захар, 1 ч. лъж. сол, 1/2 ч. лъж. сода.

За пълнежа: 300 г пилешка кайма, 300 г картофи, 1 глава лук, 1 морков, 2 суп. лъж. растително масло, 1 ч. лъж. сушени провансалски подправки, сол и смлян черен пипер на вкус.

Приготвяне: Загрейте растителното масло в тиган и запържете в него ситно нарязания лук и настърганите моркови за 5-7 минути. Добавете мляното месо и продължете да задушавате още 7-10 минути, като разбърквате с дървена шпатула. Добавете нарязаните на малки кубчета картофи и провансалската подправка. Посолете и поръсете с черен пипер на вкус и отново разбъркайте. Налейте малко гореща вода (около 70 мл) и оставете да къкри под капака, докато картофите са готови, 10-15 минути.

За да приготвите тестото, разбийте с миксер киселото мляко, яйцето, растителното масло, захарта и солта до получаването на еднородна консистенция. Добавете содата и пресятото брашно. Продължавайте да разбивате до получаванетно на хомогенно тесто, което бавно се стича от перките на миксера. Изсипете половината тесто в намазнена форма за печене. Покрийте с плънката от кайма и картофи и изсипете останалото тесто отгоре.

Печете във фурна, предварително загрята на 180 градуса, за около 30-40 минути.