Печени ябълки с мед и сушени плодове

13 декември 2019
Кулинария
25254
 

Ябълките, особено печените, са изключително богати на витамини и минерали. Печените ябълки са незаменими за хора, които имат проблеми с храносмилането. В комбинация със сушените плодове, които също са много полезни, тази рецепта няма да остави никого безразличен.

Продукти: 6 ябълки, 1 ч. чаша мед, 150 г сушени боровинки, 100 г стафиди, 100 г масло, канела на вкус.

Приготвяне: Изберете средно големи ябълки - вкусът ще бъде по-приятен и наситен. Ако медът ви е захаросан, разтопете го внимателно на водна баня.

Измийте ябълките старателно и с малко остро ножче изрежете сърцевината. С чаена лъжичка издълбайте ябълките така, че да се получи купичка, в която по-късно ще поставите пълнежа.

Във всяка ябълка поставете по щипка сушени боровинки и стафиди. Сушените плодове се заливат с втечнения мед. Върху всяка ябълка поставете по парче прясно масло. То ще придаде на десерта сочност, аромат и мекота. Поръсете отгоре с канела на вкус.

Ябълките се подреждат в тава за печене. Загрейте фурната до 190 градуса, поставете ябълките във фурната и печете 15 минути.

Готовите печени ябълки да се охладят леко и се сервират върху чиния. При печене ябълките запазват всички свои полезни свойства. Приготвените по този начин, те са много богати на желязо, което оказва благотворно влияние върху кръвообръщението, кожата, косата, ноктите. Честата употреба на печени ябълки помага в борбата с излишните килограми, тъй като калият в ябълките спомага за извеждането на излишната течност от тялото.

Трябва да се отбележи и предимствата на червените боровинки. Те са богати на витамин С, който предпазва организма от вируси и повишава имунитета.

Освен това консумацията на червена боровинка забавя процеса на стареене, а също така прави съдовете еластични.

Още от Кулинария
0

Излеждат апетитно. Те ще са оригинален акцент на празничната трапеза. Месните "кълбета" можете да ги приготвите от всякакъв вид кайма, да ги сервирате както самостоятелно ястие, така и като гарнитура

0

Не се пече Продукти: 500 г пряники без пълнеж (купете си ги от някой руски магазин), 4 узрели банана, 500 г заквасена сметана с масленост над 20%. Пряниките се нарязват на "филии" с дебелина около

0

Мариноването на месото е чудесен начин да обогатите вкуса на ястието. Използвайки всеки път нова марината, всеки път ще имате ястие с уникален вкус и със сигурност никога няма да ви омръзне пилешкото

0

В миналото пастетът се е смятал за истински деликатес и са го яли само аристократите. През Средновековието той се е сервирал като кулминационно ястие на пиршества

0

Рибата трябва да присъства в менюто на всеки. С нея могат да се приготвят много вкусни и най-важното, здравословни ястия, които ще се харесат както на възрастни, така и на деца

Последни новини
0

Най-характерните са: кълването на хоросана от стените на птичарника; търсене на варовикови камъчета; накълваване на перата на съседни птици; накълваване накрая и на яйцата. Важно

0

. Градинска почва, торф и едър речен пясък с големина на частиците около 3 мм. Съотношението между трите съставки трябва да бъде около 2:1:1. Към тази смес, на всеки 1 кубически метър се прибавя 0

0

Планирайте полезни растения! Може и в сандъче на прозореца Повечето зеленчуци и плодове, а също и доста голяма част от цъфтящите растения имат нужда от максимално слънчево огряване

0

Които са наясно, че породата пряко влияе на търговията А възможности има - секторът покрива 3 доходоносни бизнес ниши - за овче мляко, месо и разплодни животни, напомня Михаил Михайлов, изп

0

Сачева: Чакаме предложението, за да започнем консултации Поне 1,5 млн. българи ще взимат със 140 лв. по-високи заплати. Това ще стане възможно, ако минималната стане 60% от средната в страната

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Регистрация за участие в томбола „АБОНАМЕНТ 2020”
Отговор:По принцип сортът Муцу има сочно месо, което е леко сладко, но и с подчертан киселичък вкус. Колкото до вкусовите качества на ябълките, независимо от сорта, те зависят от климатичните условия през...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бернар Арно, който през 2019 г. купи “Тифани” за $ 16,2 млрд., е наричан “дискретният хищник” Французин е новият най-богат човек в света, обяви сп. “Форбс” преди седмица. Бернар Арно, собственик на световния лидер в лукса - компанията “Луи Вюитон Мое Енеси”, изпревари шефа на “Амазон” Джеф Безос с колосалното състояние 117 млрд

Китайският сектор за производство на софтуер и информационни технологии разчита все повече на технологичните иновации, показва проучване на Министерството на индустрията и информационните технологии, предаде bulgarian.cri.cn. Индексът за цялостното развитие на сектора продължава да нараства през последните години, като през 2019 г

„Все още има паралелна циркулация на двата щама грип – H1N1 (свински грип) и новия H3N2 („Канзас“), който очаквахме. Последната седмица преобладават случаи на втория, особено в областите, които обявих грипна епидемия“. Това коментира пред "Би Ти Ви" главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев по повод бързото настъпване на грипа през