Вкусно и засищащо ястие, което няма да ви посрами и на празник

Продукти: 1 кг мляно месо, 1 яйце, 1 ч. лъж. сол, щипка черен пипер.

За пълнежа: 2 глави лук, 4 картофа, 5 яйца, 200 г кашкавал, 100 г майонеза, сол и черен пипер на вкус.

Приготвяне: Поставете месото в дълбока купа. Прибавете яйцето, солта и черния пипер. Омесете добре каймата за шницели.

Нарежете лука на ситно и го задушете в растителното масло до прозрачност. Настържете картофите на едро ренде. Посолете и разбъркайте.

Сварете яйцата, нарежете ги на ситно и добавете щипка черен пипер. Прибавете 1 суп.лъж. майонеза и разбъркайте. Настържете кашкавала на едро ренде.

Направете от каймата кръгли, плоски кюфтета (диаметър 10 см). Подредете ги в тава, върху хартия, намазана с растително масло, или покрита с хартия за печене. Върху кюфтетата сложете пласт от задушения лук. Следва слой варени и нарязани яйца. Върху яйцата направете купчинки от настърганите картофи. Най-отгоре покрийте с настърган кашкавал. Залейте с останалата майонеза, към която сте прибавили лъжица кисело мляко.

Печете в предварително загрята фурна до 180 градуса за 30-35 минути.