Продукти: 195 г брашно, 195 г захар, 100 г масло, 10 г бакпулвер, 2 яйца, 500 г извара, 1 пак. ванилова захар, 1/2 кутия кондензирано мляко, 4 суп. лъж. пълномаслена заквасена сметана, 50 г натурален шоколад.

Приготвяне:

Смес 1: Смесете брашното, 90 г захар, бакпулвера и маслото. С помощта на преса за картофено пюре, разбийте всичко, за да се получи смес на трохи.

Смес 2: Смесете яйцата, изварата, 105 г захар и ваниловата захар. Разбийте ги много добре до получаването на гладка смес.

Вземете форма с диаметър около 25 см и застелете дъното ѝ с хартия за печене.

Разделете първата смес на три части, а втората - на две.

Изсипете ги във формата за печене, като редувате двете смеси - започнете със смес1 и отново с нея завършвате.

Към изварата можете да добавите стафиди.

Поставете формата във фурна, предварително загрята до 180 градуса, и печете около 50-60 минути.

Смесете и разбийте добре заквасената сметана и кондензиранота мляко. В отделен съд, на водна баня, разтопете шоколада.

Извадете готовия чийзкейк от фурната и веднага го залейте със сметановия крем. Сипете отгоре разтопения шоколад. С помощта на клечка за зъби или дървено шишче можете да направите шарки върху сладкиша.

Оставете чийзкейка да се охлади на стайна температура и го поставете в хладилника до пълното му охлаждане. Едва след това го извадете от формата.