Шарлота с ябълки и канела

17 октомври 2019
Кулинария
46602
 

Продукти: 1 кг ябълки, 200 г захар, 160 г брашно, 5 яйца, 2 суп. лъж. нишесте, 1-2 ч. лъж. смляна канела, 1,5 суп. лъж. лимонов сок, 1 ч. лъж. бакпулвер, 1 ч. лъж. ванилова захар, щипка сол, пудра захар за поръсване.

Приготвяне: Отделете белтъците от жълтъците. Разбийте жълтъците със захарта и ваниловата захар, докато захарта се разтвори напълно и на повърхността се появи пяна. Разбийте белтъците с лимоновия сок (1 чаена лъжичка) и щипка сол до получаването на на стабилна пяна.

Към жълтъците добавете пресятото брашно с бакпулвера и разбийте. Постепенно започнете да прибавяте от белтъците, като внимателно бъркате с дървена лъжица. Не използвайте миксер. Разбъркването трябва да става отдолу нагоре, като се внимава да не спадне белтъчната пяна. Обелете и почистете ябълките от семките. Нарежете ги на тънки филии и ги поръсете леко с лимонов сок (около 1 супена лъжица). Добавете нишестето и канелата и разбъркайте добре. В намазнена с растително масло форма сипете половината от тестото и добавете ябълки. Покрийте с останалото тесто и печете във фурната, предварително загрята до 180 градуса, за около 45 минути.

Когато сладкишът е готов, изчакайте да изстине и поръсете с пудра захар.

Още от Кулинария
0

Невероятно вкусни и ароматни! Продукти за тестото: 1 яйце, 30 г масло + за смазване на формата, 90 мл прясно мляко, 1 суп. лъж. захар, 3-4 г мая, 260-300 г брашно за пълнежа: 400 г ябълки, 1 суп

0

Вкусно и сочно ястие за 10-15 минути Продукти (2 порции): 200 г скариди, 1/2 пак. макарони, 150 мл готварска сметана, 1/2 праз лук, 50 г масло, 0,5 ч. лъж

0

Желето от тиква ще ви удиви не само с приятния си нежен вкус, но и със "слънчевия" си вид. Приготвя се само от три продукта - здравословен и вкусен десерт и минимум време за приготвяне

0

Сочните телешки кюфтенца и гъбите правят супата много ароматна. Продукти (5 порции): 300 г мляно телешко месо, 150 г гъби, 40 г елда (гречка), 1 глава лук, 1 морков, 30 г масло

0

В сезона на прясното зеле, често на трапезата присъства салата с този вкусен зеленчук. Днес ще ви предложем лесна за изпълнение корейска салата със зеле и моркови

Последни новини
0

Значи, че животното е с конюнктивит "Очите на котката ми постоянно сълзят. Каква е причината?", ни пита Мария Стефанова от Кюстендил. Това е един от симптомите на кюнюнктивит

0

Скоро ще настъпи зимата и отново ще сме заобиколени с кихащи, хремави и кашлящи хора. Можем ли да различим грипа от обикновената настинка? Не е лесно да определим дали човека срещу нас

0

Има няколко сорта круши, които носят наименованието масловки. Те са много вкусни и затова се предпочитат за отглеждане от любителите овощари. Сред най-отглежданите от тази група е сортът Жифардова

0

20 км тапа на пътя към балканския град заради най-вкусния фестивал Три са компонентите за деликатеса: бут от прасе, натурална сол и еленски въздух Възрожденска Елена отмени Рождественските пости за

0

През целия период на отглеждане на ремонтни млади птици се поддържа осветеност от 30-25 лукса. Прекалено силната осветеност може да доведе до канибализъм

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Регистрация за участие в томбола „АБОНАМЕНТ 2020”
Отговор:По принцип сортът Муцу има сочно месо, което е леко сладко, но и с подчертан киселичък вкус. Колкото до вкусовите качества на ябълките, независимо от сорта, те зависят от климатичните условия през...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Там, където игуани, птици, морски лъвове, костенурки не се плашат от хората и природата е такава, каквато е била преди милиони години В първата част от пътеписа за Еквадор ви разказах за невероятните дни, прекарани в Амазонската джунгла. Но дойде време да се разделим с нея и да поемем обратно към град Кока с бърза моторница

Противопоставят се на мачизма и фейковете Преди няколко месеца американската актриса и певица Бела Торн изненада милионите си последователи в социалните мрежи със свои голи снимки. Тя обясни, че ги пуска, за да се защити от хакер, който многократно я изнудвал със съобщения на телефона ѝ, че ще ги публикува

Историята е записана от самия Симеон Радев Всички сме слушали истории за възкръснали мъртъвци, но колко от тях са истински? Те винаги се подлагат на съмнение от здравия разум. Ето ви обаче един случай, записан от самия Симеон Радев - виден български писател, дипломат, историк, революционер и публицист от Македония