Пиле с маскарпоне

03 октомври 2019
Кулинария
12339
 

Продукти: 1 средно голямо пиле, 300 г маскарпоне, 2 клонки розмарин, 3 суп. лъж. зехтин, сол и черен пипер на вкус, сок от два лимона

Приготвяне: Включете фурната на 200 градуса, за да се загрее. Измийте и подсушете пилето с домакинска хартия. Разрежете по гръдната кост (или както се нарича там). Разтворете пилето "като книга", както се приготвя пиле табако. Направете на няколко места по кожата плитки срезове.

Натрошете клонките розмарин и ги смесете с маскарпонето. Добавете сол и черен пипер. Разбъркайте много добре

През срезовете, които сте направили в кожата напълнете пилето в пълнежа от маскарпоне. Опитайте се да разпределите пълнежа равномерно под кожата. С останалото количество от маскарпонете намажете обилно пилето отвън, върху кожата.

Загрейте зехтина в голям тиган с плътно дъно. Запържете пилето от двете страни на силен огън за няколко минути. Поставете го в съд за печене и поставете във фурната за 30-40 минути. Контролирайте времето за печене в зависимост от размера на пилето.

В тигана, където сте пържили месото сложете останалото маскарпоне и добавете лимонов сок. На слаб огън сварете за 3-4 минути до получаването на гъст сос.

При сервирането, полейте месото с приготвения сос.

Още от Кулинария
0

Продукти: 300 г пилешко филе, 300 г гъби, 1/2 суп. лъж. кисело мляко, 90 г кашкавал, 1/2 глава лук, сол и черен пипер на вкус Приготвяне: Нарежете лука на ситно и го запържете на средно силен котлон

0

Рецептата, която няма да остави гостите безразлични, е много проста и бърза за приготвяне. Продукти: 1 пъстърва, 1 суп. лъж. захар, 2 суп. лъж. сол, 3 зърна бахар, 15-18 зърна розов пипер

0

Читателят ни Ясен Лазаров смесва в купа соев сос и винен оцет. Прибавя ситно нарязан чесън, копър и девисил. С получената марината полива дребните рибки и оставя в хладилника за една нощ

0

Продукти: 800 г рибно филе, 10 малки картофа, 2 глави лук, 250 мл заквасена сметана, 300 мл прясно мляко, 100 г кашкавал, 2 суп.лъж. брашно, кетчуп, сол, черен пипер - на вкус

0

Продукти: около 800 г шаран, 3 големи глави лук, 4-5 скилидки чесън, 150 г светли и тъмни накиснати в гореща вода стафиди, 1 ч.ч обелени и ситно нарязани орехи, 1 ч. ч

Последни новини
0

Купичката му не трябва да е постоянно пълна с храна Собствениците на кучета не трябва да допускат грешки при храненето на любимеца си. Ето някои важни правила: Хранете кучето в точно определено време

0

пита редовният ни читател от с. Липинци Ангел Иванов Яретата спадат към скорозрелите животни: растат и се развиват бързо. При достигане на живо тегло около 40 кг проявяват еструс (размърлят се) и са

0

А това е възможно при невнимателна работа с пчелните семейства. Първият проблем е, че през прелката започва да изтича вода. Кората на кълбото става рехава

0

Фиданките, които сте или предстои да засадите сега, както и младите дръвчета, имат нужда от специална защита през зимните месеци. Особено чувствителни са корените

0

Райската ябълка е позната под много наименования - каки, персимони, Корейско манго. Дървото е разпространено в Япония, Китай, Бирма, Северна Индия, Северен Виетнам, Филипините

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Регистрация за участие в томбола „АБОНАМЕНТ 2020”
Отговор:По принцип сортът Муцу има сочно месо, което е леко сладко, но и с подчертан киселичък вкус. Колкото до вкусовите качества на ябълките, независимо от сорта, те зависят от климатичните условия през...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

- Като разбрали за жеста им, шефовете на "Горубсо Мадан" АД добавили още 500 лв. - Парите са за лечението на 14-годишната Моника Сюлевска от с. Върбина, която страда от Хочкинов лимфом - Съучениците събират средства от играчки и картички Шофьорите в “Горубсо Мадан” АД дариха сумата от 500 лв., които предприятието им отпуснало за добре свършена

Пожар гори в общежитие в Студентски град в София, съобщи Канал 3. Пламъците са тръгнали от първия етаж на сградата на блок 61 и са предизвикани от късо съединение. Сигналът е подаден малко преди 17.00 часа. Пожарни коли и линейки веднага се отзовали на адреса. За щастие пострадали няма.  Ивелина Илиева е жител в блока и тя първа е подала сигнал за

У нас за година се купуват около 1500 тона, другата част от улова отива при съседите и за Западна Европа Повече от половината от отглежданата в яз. “Доспат” риба отива за пазара в Румъния. Това твърди Валери Баронов, собственик на най-големия развъдник у нас “Рея фиш”. Стопанството в Доспат е най-голямото на Балканския полуостров