Продукти: 1 средно голямо пиле, 300 г маскарпоне, 2 клонки розмарин, 3 суп. лъж. зехтин, сол и черен пипер на вкус, сок от два лимона

Приготвяне: Включете фурната на 200 градуса, за да се загрее. Измийте и подсушете пилето с домакинска хартия. Разрежете по гръдната кост (или както се нарича там). Разтворете пилето "като книга", както се приготвя пиле табако. Направете на няколко места по кожата плитки срезове.

Натрошете клонките розмарин и ги смесете с маскарпонето. Добавете сол и черен пипер. Разбъркайте много добре

През срезовете, които сте направили в кожата напълнете пилето в пълнежа от маскарпоне. Опитайте се да разпределите пълнежа равномерно под кожата. С останалото количество от маскарпонете намажете обилно пилето отвън, върху кожата.

Загрейте зехтина в голям тиган с плътно дъно. Запържете пилето от двете страни на силен огън за няколко минути. Поставете го в съд за печене и поставете във фурната за 30-40 минути. Контролирайте времето за печене в зависимост от размера на пилето.

В тигана, където сте пържили месото сложете останалото маскарпоне и добавете лимонов сок. На слаб огън сварете за 3-4 минути до получаването на гъст сос.

При сервирането, полейте месото с приготвения сос.