Очаква ни топла есен, живакът скача до 30 градуса през октомври

22 септември 2019
Новини
27252
Няма снимка
Георги Рачев Кадър: Нова телевизия
 

Само няколко часа ни делят от астрономическата есен. Тя ще настъпи точно в 10.50 ч. в понеделник.

„Астрономически днес е последният ден на лятото. От климатична гледна точка отдавна сме в есента, още от 1 септември. Хората почувстваха как стана доста по-хладно сутрин. Празничният 22 септември ще бъде много хубав. На обяд навсякъде в България ще бъде слънчево и много топло”, каза климатологът проф. Георги Рачев в ефира на Нова телевизия.

Той направи и прогноза за настъпващия октомври. „30 градуса - това е максималната температура, която ще се наблюдава през този месец. Той ще бъде малко по-топъл от нормалното и засега прогнозите са, че няма да бъде и толкова дъждовен”.

Оказва се, че изпращаме най-топлото лято в Северното полукълбо. „Сушата преобладава. Ако ноември и декември се окажат топли, нищо чудно да се случи чудо и 2019 г. да се окаже най-топлата година, откакто се водят метеорологични наблюдения”, обобщи проф. Рачев.

Още от Новини
0

Компанията Meatable обещава, че продуктът й ще се превърне в хуманен, екологичен и вкусен заместител на истинското месо. Масовото производство се планира да започне през 2025 година

0

Две алпаки много успешно привличат клиенти в ресторант в Северен Китай като "сервитьорки", съобщава Shanghaiist. На прелестни снимки, заснети в гр. Шенян, провинция Ляолин

0

Инфлацията за ноември спрямо октомври е 0.5 на сто, съобщи Националният статистически институт. Инфлацията от началото на годината (ноември 2019 г. спрямо декември 2018 г.) е 3

0

Центърът за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа ще представи наръчници "Млади предприемачи" на 18 декември от 11

0

Престъпленията в горите носят загуби на стойност между 51 и 152 млн. долара в световен мащаб всяка година. Съществуващото законодателство на ЕС не предоставя на потребителите гаранция, че дървесината

Последни новини
0

Те обясняват как да изберем правилните продукти, ястия и напитки за трапезата на Нова година, за да бъдат предотвратени неприятни последици за организма

0

Дукена Жолева, агрометеоролог при НИМХ През декември започва подготовка за отглеждане на разсад за ранно производство на зеленчуци. Важно условие за производството на качествен разсад е използването

0

Продукти: 500 г варени картофи, 1 яйце, 1 суп. лъж. грис, 30 мл течна сметана, пресни зелени подправки За панировката: 1 яйце, 2 суп. лъж. брашно, 4 суп. лъж

0

Люцерновото сено се получава чрез изсушаване на млада люцерна. Ако го давате в смеските на кокошките жълтъците ще са оранжеви Може да го размесвате с концентрирания фураж за бройлери и носачки

0

Необичайното време, предизвикано от изменението на климата, унищожава пчелните популации, включително в Северна Италия, където те са основните опрашващи насекоми

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Регистрация за участие в томбола „АБОНАМЕНТ 2020”
Отговор:По принцип сортът Муцу има сочно месо, което е леко сладко, но и с подчертан киселичък вкус. Колкото до вкусовите качества на ябълките, независимо от сорта, те зависят от климатичните условия през...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

При инцидент тази сутрин на строителната площадка „Радиана“ са загинали двама строителни работници, а други двама са пострадали, съобщиха от Държавното предприятие "Радиоактивни отпадъци" (ДП РАО). На площадка „Радиана” се изгражда национално хранилище за ниско- и средноактивни радиоактивни отпадъци, създадени на територията на България

1/16-финалите в Лига Европа: "ЛУДОГОРЕЦ" (БЪЛ) - "Интер" (Ит) "Уулвърхемптън" (Анг) - "Еспаньол" (Исп) "Спортинг" (Л, Пор) - "Истанбул Башакшехир" (Тур) "Хетафе" (Исп) - "Аякс" (Хол) "Байер" (Л, Гер) - "Порто" (Пор) "Копенхаген" (Дан) - "Селтик" (Шот) АПОЕЛ (Кип) - "Базел" (Швейц) "Клуж" (Рум) - "Севиля" (Исп) "Олимпиакос" (Гър) - "Арсенал"

Сигурно ви се е случвало, докато пътувате из България, да попадате на ястия, които мигновено ви очароват и остават по небцето с една особено сладка носталгия към това как баба навремето ви е готвила. Бабиният тефтер отдавна е потулен, а вие давате мило и драго да научите какво всъщност слагаше тя в капамата, че беше толкова вкусна