Продукти: 24 (2 пак.) слепени шоколадови бисквитки с крем (за блата), 55 г масло (за блата), 240 мл сладкарска сметана (за пълнеж), 170 г млечен шоколад (за пълнежа), 170 г тъмен шоколад (за пълнежа), 55 г масло (за пълнежа) 55гр

Приготвяне: Разделете бисквитите и отстранете пълнежа. Разтопете маслото

С помощта на блендер или точилка смачкайте бисквитите на трохи. Смесете трохи с разтопеното масло до получаването на гладка смес. Изсипете получената маса във форма за тарт (диаметър - 23 см), уплътнете и изравнете. Поставете в хладилника за час

Загрейте сметаната с маслото и изчакайте сместа да заври. Прибавете натрошените шоколади към горещата сметана и след минута разбъркайте. Шоколадът трябва напълно да се разтопи.

Охладете шоколадовата смес за около минута и я изсипете върху блата. Оставете тартата в хладилник за 3 часа, докато пълнежът от шоколад се стегне.

Нарязваме готовия тартал с нож, леко навлажнен във вода.