Интересно ястие за вечеря

Продукти: 2 пилешки филета, 12-14 суп. лъж. ориз, 1 чушка, яйце, копър, сол и подправки на вкус, олио за готвене

Приготвяне: Почистете и изплакнете ориза и го сварете в подсолена вода до омекване. Оставете да изстине. Изплакнете пилешкото филе, подсушете го с домакинска хартия и го нарежете на малки парчета (колкото по-малки, толкова по-добре). Не е необходимо да използвате месомелачка. В противен случай текстурата на котлетите ще бъде напълно различна. Изплакнете чушката, изчистете от семето, нарежете я наситно и я прибавете към охладения ориз. Добавете нарязаното пиле, копъра и разбитото яйце.

Посолете, добавете млян черен пипер и разбъркайте каймата до получаването на еднородна смес. Загрейте растителното масло в тиган и с лъжица или с мокри ръце вземайте от каймата и оформете кюфтетата. Пържете на средно силен огън в продължение на 8 минути от всяка страна.

Поставете готовите пилешки котлети в съд и покрийте с капак. Сервирайте топли, със сос по ваш избор.