Шербет става от всички видове оборски тор

Шербет можете да си приготвите от всякакъв вид оборски тор, а той може да бъде както угнил, така и пресен.

При пресния тор обаче трябва да протече процесът на ферментация.

Ако се използва пресен тор, начинът е следният:

Изсипва се торът в голям съд - до половината и след това се залива с вода, като се пълни догоре.

В продължение на 8-9 дни трябва да разбърквате разтвора по няколко пъти на ден. След този период шербетът е готов.

Преди да се подхранят растенията, концентрираният шербет се разрежда с вода.

Към всяка 1 часта от шербета се добавят 10 части вода.

Когато използвате угнил оборски тор

той може да се използва още на другия ден след разреждането му с вода -не е необходимо да се оставя да ферментира дори и за ден.

И тук спазвайте съотношението 1:10 между шербета и водата. (ХФ)