Шербет става от всички видове оборски тор
Шербет можете да си приготвите от всякакъв вид оборски тор, а той може да бъде както угнил, така и пресен.
При пресния тор обаче трябва да протече процесът на ферментация.
Ако се използва пресен тор, начинът е следният:
Изсипва се торът в голям съд - до половината и след това се залива с вода, като се пълни догоре.
В продължение на 8-9 дни трябва да разбърквате разтвора по няколко пъти на ден. След този период шербетът е готов.
Преди да се подхранят растенията, концентрираният шербет се разрежда с вода.
Към всяка 1 часта от шербета се добавят 10 части вода.
Когато използвате угнил оборски тор
той може да се използва още на другия ден след разреждането му с вода -не е необходимо да се оставя да ферментира дори и за ден.
И тук спазвайте съотношението 1:10 между шербета и водата. (ХФ)
Коментари