Продукти: 300 г гъби, 1 глава лук, 300 г смес от замразени зеленчуци (зелен грах, тиквички, моркови, гъби), 500 г сметана, 30 г масло, черен хляб, сол и черен пипер на вкус.

Приготвяне: Гъбите се измиват, обелват и нарязват. Лукът се обелва и също се измива. Нарежете лука на малки кубчета. Разтопете маслото в дълбок тиган и задушете в него лука до прозрачност. Добавете гъбите и ги запържете и тях до златисто. Прибавете замразените зеленчуци и задушавайте до готовност. Налейте сметаната. Тя може да се разреди с малко бульон. Регулирайте гъстотата на супата по желание. Пасирайте с помощта на блендер.

Вземете хляба и с остар нож отрежете горната част като капаче. За целта е добре да изберете квадратен хляб, който е леко поизсъхнал. Изрежете средата като оставите около 2,5 см отстрани.

Хлябът се изсушава в предварително загрятата до 150 градуса фурна. Средата на хляба трябва добре да се изсуши. В противен случай ще се разкашка от супата.

Готовата супа се излива в хляба и бързо се сервира на масата.