Сирене, домати и пикантни билки са добра комбинация за вкусна скара

Продукти: 4 домата, 200 г твърд кашкавал, 1 скилидка чесън, зелени подправки на вкус, растително масло, сол и смлян черен пипер на вкус

Приготвяне: Резрежете всеки домат наполовина и с помощта на лъжица издълбайте сърцевината.

Подправете всяка половинка с нарязан чесън, сол и пипер. Поставете във вътрешността по 1-2 супени лъжици настърган кашкавал.

Намажете решетката на скара с масло и поставете доматите върху нея. Печете около 4-5 минути, докато кашкавалът се разтопи.

Не оставяйте доматите върху скарата продължително време, тъй като те ще станат много меки.

Поръсете доматите с нарязан копър, риган или магданоз преди сервиране.

4 Вместо пресни зелени подправки, можете да използвате сушени.

4 Това ястие може да се приготви и във фурната - поставете пълнените домати на намазана тавичка и печете на 200 градуса за 5 минути.