Сирене, домати и пикантни билки са добра комбинация за вкусна скара
Продукти: 4 домата, 200 г твърд кашкавал, 1 скилидка чесън, зелени подправки на вкус, растително масло, сол и смлян черен пипер на вкус
Приготвяне: Резрежете всеки домат наполовина и с помощта на лъжица издълбайте сърцевината.
Подправете всяка половинка с нарязан чесън, сол и пипер. Поставете във вътрешността по 1-2 супени лъжици настърган кашкавал.
Намажете решетката на скара с масло и поставете доматите върху нея. Печете около 4-5 минути, докато кашкавалът се разтопи.
Не оставяйте доматите върху скарата продължително време, тъй като те ще станат много меки.
Поръсете доматите с нарязан копър, риган или магданоз преди сервиране.
4 Вместо пресни зелени подправки, можете да използвате сушени.
4 Това ястие може да се приготви и във фурната - поставете пълнените домати на намазана тавичка и печете на 200 градуса за 5 минути.
Коментари