Продукти: 2 ч. чаши нискомаслено кисело мляко (1%), ако искате можете да използвате и айрян, 6 суп. лъж. пълнозърнесто брашно, 2 яйца, 100 г кашкавал, 1 суп. лъж. зехтин, 1 вр. копър, сода за хляб и сол на вкус.

Приготвяне: Копърът се реже на ситно. Кашкавалът се настъргва на възможно най-ситното ренде.

В купа смесете киселото мляко, яйцата и солта. Добавете брашното, кашкавала и копъра. Разбъркайте добре. В половин чаша гореща вода добавете содата (да шупне), разбъркайте и излейте в тестото. Прибавете зехтина.

Ако тестото се получи прекалено гъсто, можете да добавите гореща вода до получаването на желаната консистенция.

Пържим както обикновените палачинки - за 1-2 минути от всяка страна.