41-годишният германец Норберт Линз е новият председател на Комисията по земеделие и развитие на селските райони в Европейския парламент. Той е член на Европейската народна партия в евроинституцията, като е бил излъчен от Християндемократическата партия в своята провинция Баден-Вюртемберг.

Работил е като сътрудник на министър Рудолф Кьоберле, Министерството за селските райони, продоволствената сигурност и защитата на потребителите във федерална провинция Баден-Вюртемберг. В същото министерство е отговарял за широколентовия интернет. От 2014 г. е избран за член на Европейския парламент.

В новия мандат на евроинституцията Норберт Линс е също заместник-председател на Комисията по околна среда, обществено здраве и безопасност на храните.

За заместник-председатели на комисията бяха избрани Даниел Буда, евродепутат от Европейската народна партия, излъчен от румънските християндемократи, и португалецът Франсиско Гехейро от Групата на зелените/Европейски свободен алианс. Трети и четвърти заместник-председатели ще бъдат избрани на следващото заседание на парламентарната комисия, което е насрочено за 25 юли.