Продукти: 3 бр. пилешки филе от гърди, 2-3 суп. лъж. майонеза, 1 яйце, 2-3 суп. лъж. брашно или нишесте, сол и черен пипер на вкус, 3-4 скилидки чесън, щипка къри

Приготвяне: Пилешкото месо се нарязва на малки кубчета. Добавете майонезата, яйцето, брашното, сол, черен пипер, смачканите скилидки чесън.

Трябва да се получи малко по-гъсто от палачинкова смес. С черпак сипвайте от тестото в нагорещен и намазан с растително масло тиган. Пържете от двете страни, като си помагате с шпакла при обръщането. Тези "палачинки", или шницели - както искате ги наречете, стават "разрошени", тоест нямат правилна форма, но това не им пречи да са изключително вкусни.

В тестото можете да добавите различни подправки по ваш вкус, ситно нарязани магданоз или копър, малка глава лук.