Лозата може да прави корени като луда

27 май 2019
В лозята и под асмата / Полезни съвети
34056
1 2
 

Оптималната температура за тази нейна активност е 25-30°C

Малцина знаят, че при благоприятни условия лозата образува корени от почти всичко - от зелените леторасти, от узрелите пръчки, от рамената, от стъблото и дори от дръжките на листата и гроздовете.

Колкото по-млада е частта, толкова по-лесно се вкоренява.

Зелените леторасти се вкореняват по-лесно от узрелите пръчки, а узрелите пръчки по-лесно от старите части.

От възлите (колената) на пръчките по-лесно покарват корени, отколкото от междувъзлията.

За да се развият корени, необходимо е да се създадат благоприятни условия по отношение на влагата, топлината и въздуха. Оптималната температура за покарването на корени е 25-30°C.

В топлите песъчливи почви, в които въздухът има по-голям достъп, вкореняването на резниците е по-добро, отколкото в тежките глинести почви. Добре узрелите, запасени с повече резервни вещества пръчки, се вкореняват по-лесно от недозрелите.

Още от В лозята и под асмата / Полезни съвети
0

Това е нещо като манджите на нашите баби, само че в случая те са италианки. Взели сме рецептата назаем. Необходими са ви кайма - 400 г, 1 яйце, 1 филия сух хляб, 1 глава лук1 малко черен пипер,

0

Две-три важни неща оостават преди гроздобер - плитка обработка, последно пръскане, обезлистване Резници за калеми се събират именно през август. Това се прави някъде около две седмици преди

0

Отговаряме на Минка Друмева от с. Калугерово Въпрос: Мили приятели, чела съм материалите ви, които подготвяхте за шербетуването, но аз конкретно се интересувам за лозите.

0

При наличие на повече валежи някои елементи е възможно да се измият от почвата, затова трябва да се компенсират с по-често подхранване. Това е една от причините тази година да се забелязват и повече

0

Шербет става от всички видове оборски тор Шербет можете да си приготвите от всякакъв вид оборски тор, а той може да бъде както угнил, така и пресен. При пресния тор обаче трябва да протече процесът

Последни новини
0

Фермерите, занимаващи се с промишлено свиневъдство в Тайланд, събират пари, за да изкупят всички свине от задния двор и от дребните стопанства с ниско равнище на биосигурност в провинциите по

0

Лечебните качества са безброй В семената на нигелата, т.нар. черен кимион, се съдържат над 100 вещества, от които мастни киселини, етерични масла, протеини, витамини, минерали, сапонини,

0

Причината е в климатичните промени Заради своята кремообразна текстура кокосът често се използва от производителите като заместител на млечните продукти.

0

Стопанство от 14 000 м2 ще бъде открито в югозападната част на Париж в началото на следващата година Нова ферма на покрив в Париж ще бъде най-голямата по рода си в света, пише Гардиън.

0

И в градината, както и при съхранението Ако има условия на висока влажност, по зелето се появява сиво гниене. Болестта може да се наблюдава както в градината, така и по време на съхранението му.

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Отговор:Зърната се напукват по две основни причини - от оидиум, и от преовлажняване. Докато в първия случай става дума за заболяване, което Вие твърдите, че няма, то във втория - при преовлажняването, трябва...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

29-ият Международен бирен фестивал в Циндао ще бъде закрит в неделя, информира bulgarian.cri.cn. Създаден през 1991 г., той е известен като „азиатския Октобърфест" и е най-големия в Азия. Той е едно от най-привлекателните за туристите събитие в Китай. Близо 300 000 души са участниците в тазгодишния фестивала, който започна на 26 юли

Арбитражният съд във Вашингтон реши окончателно спора между България и Оманския фонд, съобщи на сайта си Министерството на финансите. Държавният резервен фонд на Оман се отказа от исковете си без право да ги предяви отново. На 13.08.2019 г. арбитражният трибунал постанови решение по международното арбитражно дело № ARB/15/43

Където да отидат - и на улицата, и във влака, и в метрото или в трамвай, трима мъже чуват все един и същи въпрос към тях: “Какво ще е времето утре?” И тримата винаги се усмихват, спират се и веднага започват много професионално да обясняват. Не, те не са професионални синоптици, а водещи на прогнозата за времето