Този вкусен пастет от боб е истинска находка. Веднъж като го приготвите, той ще се превърне вчест гост на вашата трапеза.

Продукти: 200 г червен боб, 1 глава лук, 1 морков, 5 суп. лъж. растително масло, сол и черен пипер на вкус.

Приготвяне: Накиснете червения боб във вода за една нощ. Сварете до омекване на зърната. Лукът и морковите се почистват и нарязват. В тиган с растително масло се запържват нарязания лук и настърганите моркови за 2-3 минути.

Бобът и запържените зеленчуци се прехвърлят вчашата на блендера или в друга дълбока купа. Прибавете сол и черен пипер. Пасирайте. Добавете няколко лъжички растително масло и отново разбийте.

Разпределете в чиниите за сервиране. Преди да предложите на масата полейте с малко разтопено масло (така пастета нямада потъмнява) и украсете със зелен лук.