SeeTree пусна първата умна мрежа за отглеждане на трайни насаждения

19 април 2019
Растениевъдство
12726
Няма снимка
Решенията, базирани на данни, са най-рентабилните, убеден е изпълнителният директор на SeeTree, Израел Талпаз
1 2 3 4
 

Обещава се, че потенциалът е огромен и ще увеличи добива с десетки проценти

Алма Давидова

Когато Израел Талпаз приключва повече от тридесет години служба в израелската отбрана, той не тръгва по утъпкания път на развитие и продажба на разузнавателни системи.

Съвместно с предприемачите Барак Хачамов и Гай Моргенстърн, решава да прехвърли опита си в друга трудна област - света на селското стопанство. Заедно те стават основатели на стартиращия бизнес SeeTree в Тел Авив.

Както може да се очаква от бивш офицер от разузнаването, Талпаз - главен изпълнителен директор на SeeTree, наблюдава развитието на технологиите и услугите на компанията от септември 2017 г.

Петнадесет месеца по-късно SeeTree пуска приложение, което използва технологии за изкуствен интелект и машинно обучение.

С него фермерите получават информация за здравето и производителността на всяко дърво за да могат да оптимизират своите селскостопански дейности.

"Колективните знания и опит на нашите основатели направиха процеса на стартиране на SeeTree почти естествен. Нашите способности като екип, съчетани с опита ни с трайните насаждения и пазара, ни накараха да осъзнаем, че имаме чудесна възможност да създадем нещо забележително.

Въпреки, че трансформативните данни, безпилотните и сензорните технологии вече съществувахли в селското стопанство, не е имало компания, която успява правилно да ги използва, за да се възползват и земеделските производители.

Имахме удоволствието да се опитаме да бъдем първите в това, но също така да можем да го направим в мащаб и с икономически привлекателен пакет.

SeeTree въоръжава фермерите с данните, от които се нуждаят, за да вземат важни бизнес решения, които да подобрят резултатите. Решенията, базирани на данни, са най-рентабилните...", разказва изпълнителният директор Израел Талпаз.

Събирането на данни е трифазен процес разказва той. Това са мониторинг на дрона, земни сензори и анализ на почвата.

Цялата процедура се извършва с помощта на машинното обучение, включително помощ от експерти от Mobileye.

SeeTree създава принципно нова концепция за селското стопанство.

Работейки върху радарите, компанията вече си сътрудничи с клиенти по целия свят и открива офиси в Калифорния и Бразилия.

SeeTree обяви също завършване на финансиране в размер на 15 млн. долара от водещи инвеститори, включително Hanaco Ventures, Canaan Partners Israel, Uri Levine, iAngel и Mindset.

За да растат, фермерите трябва да работят като малки производствени единици и системи, които непрекъснато следят всяка машина.

Потенциалът е огромен и далеч не е реализиран. Този подход ще увеличи добива с десетки проценти.

През нощта компанията събира около шест терабайта данни от полето. След три дни създава цифрова карта с цифров идентификатор за всяко овощно дърво.

SeeTree ще използва нови инструменти

с цел подобряване на технологиите и добавяне на нови компоненти към своите услуги, като непрекъснато взима предвид настоящите и бъдещите нужди на своите клиенти.

Талпаз подчертава, че за да се решат проблемите във всяка сфера, ще е необходимо първо да се дефинират и да се осмислят и разберат.

По материали от jpost.com

Още от Растениевъдство
0

90% от пшеницата в областта е ожъната, продължава прибирането на лавандула и маслодайна рапица. Това съобщи за  "Фокус" Веселин Овчаров - старши експерт в Областна дирекция "Земеделие", Добрич.

0

На съвместно демополе фирмите Екофол и Кортева презенираха продуктите си при пролетници – царевица и слънчоглед в производствените посеви на кооперация Раковски.

0

Земеделските стопани в Добричкия регион очакват с около 10 на сто по-нисък добив от пшеницата в сравнение с миналата стопанска година, съобщи председателят на Добруджанския съюз на

0

Макар че новият регламент не е факт, той върви с още по-бързи крачки към одобрение и налага строги изисквания за съставките Диана Ванчева В последните един-два месеца фермерите в цялата

0

Продуктът Уникер увеличава съдържанието на органични вещества и образуването на хумус Ваня Велинска Горна Митрополия Следжътвените остатъци могат да се превърнат в ценна храна за следващите

Последни новини
0

БАБХ предприема допълнителни мерки за превенция от разпространение на болестта Африканска чума по свинете чрез храни.  Забранява се предлагането на прясно свинско месо,

0

Смъртността в България на места е близка до тази в зони с военни конфликти, показват демографски показатели. До 2030 година България да достигне средните европейски нива за активно стареене на

0

И може да се свалят магазините, за да събират пчелите хранителни запаси за зимата Ако април е условният старт на пчеларската година, то би следвало юли да е нейният край.

0

През тази седмица неприятни събития в Държавен фонд "Земеделие" удариха доста силно върху авторитета на оторизираната от ЕС българска разплащателна агенция, през която за 7 години минават 7,5 млрд.

0

Над 10 хиляди декара земя край Кричим са заплашени от унищожение, вече осми ден няма вода в изравнител "Кричим". Това алармира кметът на града Атанас Калчев за TrafficNews.

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Отговор:Зърната се напукват по две основни причини - от оидиум, и от преовлажняване. Докато в първия случай става дума за заболяване, което Вие твърдите, че няма, то във втория - при преовлажняването, трябва...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Парламентът актуализира държавния бюджет за 2019 г. и увеличи разходите по бюджета на Министерството на отбраната с 2,1 млрд. лева. Промените в Закона за държавния бюджет на Република България /ЗДБРБ/ за 2019 г. бяха приети на първо и второ четене в рамките на едно пленарно заседание. На първо четене измененията бяха подкрепени от 117 народни

Фармацевтичната и агрохимическата компания Bayer може да разчита на намаляване на глобата в рамките на съдебен процес за рисковете от причиняване на рак при съдържащите глифозат средства за борба с плевели. Съд в Оукланд заяви в четвъртък (местно време), че общо около 2 милиарда щатски долара (1,8 милиарда евро),

Министърът на финансите Владислав Горанов заяви, че не омаловажава кризата с изтичането на данните на НАП и се извинява на българските граждани, чиято информация е била разпространена, но твърденията на БСП за катастрофични последици са неверни. Няма оправдание за пробива в базата данни на НАП, заяви той от парламентарната трибуна в отговор на