Продукти: рибно филе - 500 г, грис - 1 суп. лъж., 1 яйце, 3 картофа, морков, 1 суп. лъж. доматено пюре, сол и подправки за риба по ваш вкус, олио за пърженето, зелени подправки (магданоз и копър) - за сервирането. Рецептата е за 3-4 литра супа.

Рибното филе се смила на кайма. Прибавят се грис, сол, яйцето и подправките. Разбърква се до получаването на гладка смес. С мокри ръце се оформят малки кюфтенца (топчета) , които се поставят в хладилника за около 20 минути.

Картофите, морковите и лукът се почистват и се нарязват. Картофите - на кубчета, а морковите и лукът - на дребно. Запържете нарязания лук и морковите, като разбърквате леко за около 10 минути, докато леко поруменеят. Добавете доматената паста, разбъркайте и след това задушавайте за 5 минути под капак на слаб огън.

Кипнете водата в тенджера на котлона и към нея добавете нарязаните картофи и задушените моркови и лук. Оставете да се готвят на средно силен котлон за 20 минути без капак. След това много внимателно добавете рибата, сол и подправки, Варете още 10-15 минути.

При сервирането поръсете с пресни подправки.