С новата рецепта ще удивите всички у дома

Искате ли да приготвите вкусен и много мек черен дроб? Днес ще ви научим как да го направите.

Това ястие ще се оцени високо от ценителите на субпродукти. Основната задача при готвенето е черният дроб да не нагарча.

За да приготвите този деликатес, можете да използвате всякакъв вид черен дроб: свински, агнешки, телешки и т.н.

Необходими продукти: 2 глави лук, 20 мл растително масло (за предпочитане слънчогледово), сол на вкус, 1 яйце, 1 суп. лъж. картофено нишесте, черен пипер на вкус, 500 г черен дроб (най-добре телешки).

Приготвяне: Първо се заемете с черния дроб. Трябва да се измие добре и да се отстранят жилите. Нарежете на малки парченца.

Посолете и наръсете с черен пипер. Сложете в тенджера.

Вземете малка купа и разбийте в нея яйцето. Добавете нишестето и с помощта на вилица разбийте сместа. Когато сте готови, излейте при нарязания черен дроб. Оставете за 1 час да се маринова.

Поставете тиган на котлона и сипете слънчогледовото масло. Веднага щом олиото се загрее, пуснете в него парчетата дроб и започнете пърженето. Месото се пържи от двете страни за не повече от 2 минути на страна.

Вземете лука и го почистете. Нарежете го на полумесеци. Поставете в отделен съд с олио на котлона и запържете докато стане прозрачен. Готовият лук се прибавя към черния дроб. Разбърква се и се поставя на слаб огън, за да се задуши. Оставете да къкри около 10-15 минути.

Можете да сварите ориз или да направите картофено пюре и да сервирате черния дроб на масата заедно с тях.

След като приготвите черния дроб по нашата рецепта и го опитате, в бъдеще няма да искате да го приготвяте по друг начин!