Оригинални предястия

31 декември 2018
Кулинария
31023
1 2 3 4 5
 

Украсата на празничната трапеза е въпрос на чест за всяка домакиня. За да ви улесним в тази задача, днес ще ви предложим рецепти за необичайни, ярки и много вкусни предястия.

Новогодишен венец "Каприз"

Продукти: 100 г моцарела, 200 г чери домати, 5 суп. лъж. зехтин, листа от босилек, 1 ч. лъж. риган, 1 ч. лъж. каперси, млян черен пипер

Приготвяне: Подредете листата от босилек по края на чинията, така че да се припокриват. Наредете отгоре половинките от чери домати (може и цели). Украсете с топките моцарела. Посолете, поръсете с черен пипер и риган, добавете каперси. Подправете със зехтин и сервирайте.

Сьомга върху канапе

Продукти: 250 г солена сьомга, варени картофи, 2 твърдо сварени яйца, 2 сварени моркова, 1 глава сварено червено цвекло, глава лук, 1 суп. лъж. оцет, кисело мляко или заквасена сметана, клонки магданоз, млян черен пипер, сол

Приготвяне: Сварените зеленчуци се настъргват на едро ренде. Сьомгата се нарязва на кубчета. Настържете и объркайте едното цяло яйце и единия жълтък. Мариновайте в оцет за 20 минути настъргания лук. Изстискайте. Подредете всички съставки на слоеве: цвекло, моркови, настъргано яйце, картофи, лук, сьомга. Украсете салатата с настъргания белтък и магданоза.

Ако искате салата да изглежда още по-добре, използвайте оформящ пръстен.

Асорти "Новогодишни топки"

Продукти за първия тип топки: 150 г солена херинга, 2 твърдо сварени яйца, 2 сварени картофа, 2 суп. лъж. майонеза, връзка копър, сол и черен пипер

Приготвяне: Настържете яйцата и картофите, а херингата нарежете на кубчета. Залейте ситно нарязания лук с гореща вода за 5 мин., за да премахнете острия вкус. Изплакнете със студена вода и изцедете.

Смесете всички продукти, подправете със сол, черен пипер и майонеза.

Оформете топките и ги оваляйте в ситно нарязан копър.

Продукти за втория тип топки: 3/4 консерва от розова сьомга, 2 сварени яйчни белтъка, 50 г твърд кашкавал, 1 варен морков, 1/2 глава лук, 2 суп. лъж. майонеза, 4 сварени жълтъка, сол и черен пипер.

Приготвяне: Извадете сьомгата от консервата и с помощта на вилица я смачкайте. Добавете настърганите белтъци, кашкавала, моркова и предварително накиснатия в гореща вода ситно нарязан лук. Подправете със сол, черен пипер и майонеза. Оформете топчетата и ги оваляйте в настърганите жълтъци.

Продукти за третия вид топки: 150 г варено пилешко филе, 150 г гъби, 1 краставица, 2 скилидки чесън, 70 г орехи (ситно нарязани или смлени), 2 суп. лъж. майонеза, сол и черен пипер

Приготвяне: Нарежете сварените гъби и месото на дребни кубчета. Настържете краставицата, изстискайте я от течността и прибавете към месото. Добавете пресованите скилидки чесън и майонезата. Объркайте добре сместа и подправете със сол и черен пипер. Оформете топчетата и оваляйте в ореховите ядки, които сте ги препекли леко на сух тиган.

Подредете трите вида топчета в чиния за сервиране и украсете.

Още от Кулинария
0

Въздушна и нежна, напомня суфле или омлет Продукти: 600 г тиквички, 3 яйца, 200 г лук, 3 парчета топено сирене, 3 суп. лъж. олио, 2 скилидки чесън, сол на вкус.

0

Продукти: 1 пиле (около 1 кг), 1 суп. лъж. хрян, 1,5 суп. лъж. пълномаслено кисело мляко, 1 суп. лъж. горчица, 1,5 суп. лъж. майонеза, 2 скилидки чесън, 0,5 ч. лъж. млян лют червен пипер, 0,5 ч. лъж.

0

Продукти (за блата): 5 яйца, 5 суп. лъж. захар, 5 суп. лъж. брашно (за крема): 20 г желатин, 10-12 суп. лъж. вода, 300 г извара, 5 суп. лъж. пудра захар, 250 мл сладкарска сметана,

0

Продукти: 100 г високомаслено кисело мляко, 2 ябълки, 2 круши, 2 банана, 1-2 портокала, клонче прясна мента Приготвяне: Още в началото трябва да кажем, че това е само едно предложение за плодовете,

0

Продукти: 500 мл пилешки бульон, 75 г кашкавал, 75 мл сухо бяло вино, 1 суп. лъж. брашно, 2 жълтъка, 30 г масло, 2 суп. лъж. сметана, 1 суп. лъж. чесново масло,

Последни новини
0

Началото се определя от естествения процес при пчелите роенето, който съвпада горе-долу с началото на пролетта. Тази година може да се каже, че годината е ройлива,

0

Учени отговориха на въпроса „Дали потребителите ще консумират генетично модифицирани храни, ако разберат науката зад тях?“, съобщава Агробиоинститут. Психолози и биолози от Университета на Рочестър,

0

На заседанието ще одобрят и критерии за веригата на доставки Сред точките в дневния ред на предстоящото заседание на комитет по наблюдение на ПРСР, който ще се проведе утре, 20 юни,

0

Хлорозата при дръвчетата може да се дължи и на недостиг на желязо. Най-често в практиката това се наблюдава при отглеждане на дръвчета на силно алкални почви.

0

На 10 и 11 юли в град Лозница ще се проведе традиционното национално изложение, придружено с фестивал на малината, съобщиха от Асоциацията на малинопроизводителите и ягодоплодните.

Коментари
1 от Антон на 12 февруари 2019
Перезвоните мне пожалуйста 8 (812) 385-04-01 Антон.

Обиден коментар

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Отговор:За борба с гризачите се накисват дървени стърготини в разтвор на дезинфектанта креолин и се разхвърлят около овошките. Освен това можем да натрием стволовете на дърветата с гранясала сланина, тъй като...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Повярвахме си, като тръгна, това бе повратният момент, казват момчетата Кметът Димитър Николов отпуска 18 500 лв. на “Механо тийм” за престижното състезание на Острова Бургас приема за кауза участието на създадения от ученици електромобил на финала на Shell Eco-marathon, престижното състезание в Лондон, което ще се проведе от 29 юни до 5 юли.

Паралел между тренировките на българската звезда в световния тенис Григор Димитров и един от емблематичните за киното образи - този на Роки Балбоа, бе направен в специално видео на ATP. От международната асоциация пуснаха във фейсбук профила си кадри от физическата подготовка на Григор, последвани от сродни упражнения на актьора Силвестър Сталоун

Ново меню в детските градини ще бори наднорменото тегло.  По-малко калории, но по-качествени. Това правило е ръководило авторите на новите норми за хранене на децата от 3 до 7 години, които посещават обществени заведения. Здравното министерство пусна за обществено обсъждане ремонта на наредбата за здравословно хранене на децата в детски заведения.