Оригинални предястия

31 декември 2018
Кулинария
44784
1 2 3 4 5
 

Украсата на празничната трапеза е въпрос на чест за всяка домакиня. За да ви улесним в тази задача, днес ще ви предложим рецепти за необичайни, ярки и много вкусни предястия.

Новогодишен венец "Каприз"

Продукти: 100 г моцарела, 200 г чери домати, 5 суп. лъж. зехтин, листа от босилек, 1 ч. лъж. риган, 1 ч. лъж. каперси, млян черен пипер

Приготвяне: Подредете листата от босилек по края на чинията, така че да се припокриват. Наредете отгоре половинките от чери домати (може и цели). Украсете с топките моцарела. Посолете, поръсете с черен пипер и риган, добавете каперси. Подправете със зехтин и сервирайте.

Сьомга върху канапе

Продукти: 250 г солена сьомга, варени картофи, 2 твърдо сварени яйца, 2 сварени моркова, 1 глава сварено червено цвекло, глава лук, 1 суп. лъж. оцет, кисело мляко или заквасена сметана, клонки магданоз, млян черен пипер, сол

Приготвяне: Сварените зеленчуци се настъргват на едро ренде. Сьомгата се нарязва на кубчета. Настържете и объркайте едното цяло яйце и единия жълтък. Мариновайте в оцет за 20 минути настъргания лук. Изстискайте. Подредете всички съставки на слоеве: цвекло, моркови, настъргано яйце, картофи, лук, сьомга. Украсете салатата с настъргания белтък и магданоза.

Ако искате салата да изглежда още по-добре, използвайте оформящ пръстен.

Асорти "Новогодишни топки"

Продукти за първия тип топки: 150 г солена херинга, 2 твърдо сварени яйца, 2 сварени картофа, 2 суп. лъж. майонеза, връзка копър, сол и черен пипер

Приготвяне: Настържете яйцата и картофите, а херингата нарежете на кубчета. Залейте ситно нарязания лук с гореща вода за 5 мин., за да премахнете острия вкус. Изплакнете със студена вода и изцедете.

Смесете всички продукти, подправете със сол, черен пипер и майонеза.

Оформете топките и ги оваляйте в ситно нарязан копър.

Продукти за втория тип топки: 3/4 консерва от розова сьомга, 2 сварени яйчни белтъка, 50 г твърд кашкавал, 1 варен морков, 1/2 глава лук, 2 суп. лъж. майонеза, 4 сварени жълтъка, сол и черен пипер.

Приготвяне: Извадете сьомгата от консервата и с помощта на вилица я смачкайте. Добавете настърганите белтъци, кашкавала, моркова и предварително накиснатия в гореща вода ситно нарязан лук. Подправете със сол, черен пипер и майонеза. Оформете топчетата и ги оваляйте в настърганите жълтъци.

Продукти за третия вид топки: 150 г варено пилешко филе, 150 г гъби, 1 краставица, 2 скилидки чесън, 70 г орехи (ситно нарязани или смлени), 2 суп. лъж. майонеза, сол и черен пипер

Приготвяне: Нарежете сварените гъби и месото на дребни кубчета. Настържете краставицата, изстискайте я от течността и прибавете към месото. Добавете пресованите скилидки чесън и майонезата. Объркайте добре сместа и подправете със сол и черен пипер. Оформете топчетата и оваляйте в ореховите ядки, които сте ги препекли леко на сух тиган.

Подредете трите вида топчета в чиния за сервиране и украсете.

Още от Кулинария
0

Израелската салата не е нищо повече от обикновена зеленчукова салата. Основните разлики между нея и традиционната салата са три: начина на нарязване, наличието на мента и размера на порцията

0

През лятото тиквичките са един от основните зеленчуци, които присъстват на масата и като основни ястия, и като гарнитура към месо. Но как да ги приготвим

0

Някой ще каже, че няма нищо сложно в това да изпечеш пилешки гърди, но да ги приготвиш така, че да останат сочни е съвсем друга работа. В нашия случай това друго нещо е лимоновият сос

0

Продукти: 2 кг кайсии, 1,5 кг захар, 300 г кайсиеви ядки (или други по ваш вкус), 2-3 супени лъжици вода, 1 чаена лъжица лимонена киселина. Приготвяне: Изберете зрели, но твърди плодове

0

Не случайно я наричаме така. Тези вкусни плодове са своеобразен виртуален мост, който през мразовитата зима ни пренася в слънчевото лято. От тях се приготвят чудесни сладка

Последни новини
0

Оводи и кърлежи нападат дребните преживни, докато пасат. Как да ги предпазите? Слабото място е кожата в коремната област, както и по млечните жлези. Тя е тънка и мека и обикновено се оказва

0

Пшеницата, розата, черешата, лавандулата запазиха относително високо качество. Средно се получават около 500 кг/дка зърно, твърди агробизнесмен №1 на България за 2019 г. Станчо Станчев Екип на в

0

Ще ви направи впечатление, че животното си трие задните части в стената. Може да се търка и в яслата, диреците или по други предмети в обора, особено нощно време

0

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще остане почти без промяна. През нощта над Западна България облачността ще намалее до предимно ясно време

0

Няколко идеи за разхлаждане в лятната жега Въображението ви рисува кокетно езерце в градината с бистра вода, риба и красиви водни растения? Това означава

Коментари
1 от Антон на 12 февруари 2019
Перезвоните мне пожалуйста 8 (812) 385-04-01 Антон.

Обиден коментар

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Отговор:Петната със сигурност са симптоми на картофена мана. Завиването на листата по вероятно е резултат на неблагоприятни стресови условия. Едва ли е вирусно заболяване, тъй като то е придружено и с друга...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Протестиращите се събраха пред сградата на президентството в 17 часа. Четвърти ден те настояват за оставката на правителството и на главния прокурор Иван Гешев. До гражданското недоволство се стигна след акцията на прокуратурата срещу двама от съветниците на президента. Напрежение сред протестиращите няма

Тежък инцидент с тир на магистрала "Тракия" блокира движението към София. Катастрофата е станала в района на 160 км, област Стара Загора. Сигналът е подаден малко след 17 часа днес. По първоначални данни тир, движещ се по АМ "Тракия" в посока Бургас, преминал през мантинелата, ударил няколко автомобила, обърнал се и се запалил

Обичаната българска поетеса Миряна Башева почина днес в съня си, съобщи "Сега". На широката публика тя беше известна като "Поетесата на космическата нежност". Десетки са песните по нейни стихове, които и днес хората припяват. Тя е и журналистка и авторка на сценарии. Работи и във в. "24 часа" през 90-те години