Съхранява се на тъмно и прохладно място, далече от парното

Продукти: 800 г кромид лук, 2 чаени чаши вода, 2 суп. лъж. оцет, 4 суп. лъж. олио, 2 суп. лъж. сол, 2 суп. лъж. захар, 10 зърна черен пипер, 4 дафинови листа, 2-3 скилидки чесън.

Приготвяне: Почистете и измийте добре лука. Нарежете го на полумесеци и го оставете за известно време. През това време пригответе маринатата. Налейте в тенджера водата и добавете солта, захарта, подправките, олиото и оцета. На средно силен котлон кипнете маринатата и оставете няколко минути да ври. Изсипете във врящата марината лука, изключете котлона и оставете. Прехвърлете лука в стерилизирани буркани и затворете с предварително попарени капачки. Обърнете с дъното нагоре и покрийте. След като изстинат напълно, преместете на прохладно място.