RAVEN TECHNOLOGIES е новият търговски партньор на “УНИВЕРСАЛ-НВГ”

Американският лидер предлага иновативни технологични решения в областта на прецизното земеделие

"Универсал-НВГ" ООД, гр. Долна Оряховица повече от 10 години предлага продукти за прецизно земеделие на българския пазар и е добре позната като фирма, която винаги се стреми да бъде иновативна и да предлага на българските фермери най-доброто съотношение "качество-цена" в този сектор. От тази година семейната компания е основен представител на американския пионер и лидер на световно ниво в производството на продукти за прецизно земеделие RAVEN TECHNOLOGIES.

През 1978 компанията RAVEN Precision стартира с проектирането, произвеждането и продаването на прецизни селскостопански продукти, нареждайки се сред първите в света, които положиха основите на това високотехнологично производство. Основната мисия на компанията е осигуряване на оборудване за земеделие с висока точност. Целта им е да спомагат за намаляване на оперативните разходи с по-точно внасяне на препарати, торове и семена, за да се подобряват добивите на фермерите. Произвеждайки от навигационни системи до контролери за пръскачки и сеялки, от системи за автоматично управление до мобилни безжични технологии за обмен на данни, Raven е сред заслужилите висок авторитет в световен мащаб компании, които създават и прилагат ефективни решения в областта на селскостопанската прецизна технология.

Базиран на опита си и постоянното си самоусъвършенстване екипът на Raven изработва и предлага на пазара многофункционални навигационни системи от ново поколение. Те управляват контролират и подобряват практически всяка селскостопанска работа, която извършва фермерът. Уредите и инструментите на фирмата могат да бъдат използвани като контролери за пръскачки, за наблюдение на добивите, за картографиране или безжична комуникация.

Eдна от най-добрите навигационни системи към днешна дата на световния пазар, е терминалът - Raven Precision модел CR7. Това е 7-инчов терминал с множество възможности. Основните от тях са:

самостоятелна система за навигиране в полето

система за автоматично управление

контролер за пръскачки

ISOBUS терминал за контрол на всеки съвместим инвентар.

Терминалът CR7 е един от новите продукти, които Raven въведе на световния пазар през август 2017 г. Американският производител ,предлага CR7 заедно със системата за автоматично управление RS1. Това е система, която обединява в едно: Slingshot - безжичен модем за пренос на данни, GPS приемник и автоматично управление.

Другият наложен модел терминал е VIPER 4+. Той е мощен, ISOBUS, съвместим с всички ISOBUS машини и инвентар и работи с пълната гама продукти на RAVEN.

Той е с интуитивен интерфейс в стил таблет с хоризонтална и вертикална ориентация и капацитивен сензорен екран с 12 инчов диспей. Възможността за персонализиране на работния екран според вида обработка улеснява работата на водача на машината.

Лесната и бърза настройка с няколко бутона намалява времето за работа, а възможността за управление на данни значително увеличава ефективността на работния процес.

Основната иновация в този модел е значително по-бързото време за зареждане на терминала - приблизително 30 секунди. Екранът на VIPER4+ e до 3 пъти по-ярък, сравнен с останалите на пазара, което подобрява изгледа по периферията на екрана. Много голямо предимство е и вградената способност за самодиагностика която улеснява идентифицирането на проблеми със софтуера или хардуера на устройството.

Системата за автоматично управление SMARTRAX MD представлява система с механично задвижване с монтаж на волана на всяка машина, независимо от марката и позволява бързо и лесно преместване. Това дава възможност да се използва системата за машини във всички видове обработки - трактори, комбайни, самоходни машини, като по този начин се спестяват средства от оборудване на всяка една машина. Основните предимства на системата SmarTrax MD са високата работна скорост високата точност на работа с различни корекционни сигнали до 2 см, без шум в кабината на машината, лесна и бърза инсталация, 3D компенсация при работа в неравните терени и др. Голямо предимство на SMARTRAX e бързата реакция при прихващане на правата линия и автоматичното ѝ калибриране.

Софтуерните специалисти на Raven създадоха и вградиха процесор с висока скорост, като по този начин Viper4+ значително увеличава бързината на Slingshot системата. По този начин терминалът много бързо успява да анализира, изпрати и управлява данни, а в същото време да дава възможност за безжично актуализиране на софтуера

Системата Slingshot предлага отличната възможност за дистанционна поддръжка и онлайн достъп на експертния екип на Raven, което спомага за по-бързото дефиниране и отстраняване на възникнали проблеми.

"Радваме се, че имаме възможност да работим с толкова утвърден лидер на световния пазар на прецизни технологии като RAVEN Technologies. Това е изключително иновативен производител, който постоянно подобрява продуктите си и внедрява нови технологични решения не само в навигационните системи и системите за автоматично управление, но и в областта на безжичния обмен на данни, системите за приложение на вложените материали и системите за контрол на машините" - сподели Венцислав Георгиев, търговски мениджър "Прецизно земеделие" в "Универсал-НВГ". Бих искал да информирам нашите клиенти, че фирма "Универсал-НВГ" продължава да предлага, обслужва и оказва съдействие при сервиз на всички продадени продукти с марката Muller ELEKTRONIK", уточнява той.

За повече информация относно продуктовата гама на фирмата може да се свържете с търговския отдел на фирма "УНИВЕРСАЛ-НВГ"ООД.

Мениджър "Ключови клиенти" за Центарлна и Източна Европа Андрей Гулко и неговите колеги от RAVEN обучават екипа на "Универсал- НВГ" в гр. Долна Оряховица
Мениджър "Ключови клиенти" за Центарлна и Източна Европа Андрей Гулко и неговите колеги от RAVEN обучават екипа на "Универсал- НВГ" в гр. Долна Оряховица
"Универсал- НВГ" представи на изложението БАТА АГРО 2018 в Стара Загора RAVEN навигационни системи за автоматично управление
"Универсал- НВГ" представи на изложението БАТА АГРО 2018 в Стара Загора RAVEN навигационни системи за автоматично управление
Системата Slingshot за безжичен обмен на данни
Системата Slingshot за безжичен обмен на данни
Навигационна система Viper4
Навигационна система Viper4