Макаронени трикове

02 октомври 2018
Кулинария / Полезни съвети
31401
 

При приготвянето на паста има тънкости, които е добре да се спазват

Макароните сами по себе си са вкусни. Достатъчно е леко да се поръсят със зехтин. Но за да им се придаде уникален вкус, трябва да им се добави сос. Италианците твърдят, че сосът е по-важен от самата паста. Той е този, който определя вкуса на ястието.

Добавете макарони към соса

Снимките в кулинарните списания изглеждат много красиво - чиния със спагети, а отгоре - няколко лъжици сос. Всъщност това е погрешно.

Италианците твърдят, че не трябва да се добавя сосът към тестените изделия, а точно обратното - пастата към соса. Това означава, че преди напълно да са се сварили макароните, те се прехвърлят в тигана, в който се приготвя соса. Там, буквално за няколко минути, те ще станат готови. Тези последни няколко минути са много важни: в този момент пастата поема от вкуса и аромата на соса, а той, заради нишестето в макароните, се сгъстява до желаната консистенция.

Правила за соса

Дори и най-вкусните спагети могат да бъдат развалени, ако сосът не е приготвен както трябва.

Не прегрявайте маслото, в което ще приготвяте соса. То в никакъв случай не трябва да дими.

Не оставяйте соса да ври при висока температура. Най-добре е да го оставите да кипне, едва когато сте прибавили макароните. От друга страна не е задължително сосът да бъде термично приготвен. Можете спокойно да го направите от прясно настъргани домати, чесън и босилек.

След като всичко е готово, полейте ястието с няколко лъжици зехтин. Ако искате да добавите маслото, най-добре е непосредствено преди сервирането във всяка чиния да поставите парченце масло. Така то ще се разтопи направо върху ястието.

Отстранете тигана от котлона преди да поръсите пастата с настърган кашкавал.

Лек гъбен сос за макарони

Продукти: 1 суп. лъжица зехтин, 3 скилидки чесън, 1 лук, 200 г гъби (пресни, замразени); 2 лъжици доматено пюре, магданоз.

В тиган леко запържете ситно нарязаните скилидки чесън и лук. Добавете нарязаните гъби и задушавайте за около 20 минути. Прибавете доматеното пюре и ситно нарязания магданоз. Посолете на вкус. Ястието е готово.

Още от Кулинария / Полезни съвети
0

Как да изберем натурален и качествен продукт Ако искате да купите качествена майонеза, задължително трябва да обърнете внимание на това, което пише на етикета

0

Във фризер може да се замразяват не само с месо, риба и горски плодове. Има много продукти, които могат да бъдат замразени, без от това да страда качеството или вкусът им.

0

Ако в хладилника откриете кисело млако или айрян, които са остарели, не бързайте да го изхвърляте. Разбира се, не трябва да го ядете или пиете, но спокойно можете да го използвате за приготвянето на

0

В менюто на всеки, който се грижи за здравето си, присъства телешкото. Месото е богато на белтъчини, витамини от група В, цинк и желязо. То е много по-полезно от по-мазното свинско.

0

Целината може спокойно да се отнесе към лечебните растения. Благодарение на уникалния си състав тя помага при редица заболявания. Ароматните, изненадващо сочни и вкусни листа лесно се превръщат в

Последни новини
0

Дейността на пчеларя през ноември е предимно свързана с: 0 подготовка на инвентара; 0 дезинфекция; 0 ремонт на старите кошери и рамки А тази година поради много топлата есен досега

0

По-съвършената статистическа информация и иновативните инструменти ще помогнат да се намалят вредите върху земеделието от климатичните промени. Това каза милиардерът Бил Гейтс по време на осмото

0

Вече седмица бял елен броди в нивите и лозетата край карловското село Московец. Животното е било наблюдавано от десетки очевидци на отдалечени няколко километра една от друга местности в землището на

0

Крушовото дърво е с умерен растеж. Опрашва се от Боскова масловка, Добра Луиза, Жифардова масловка, Клапов любимец, Пас Красан и Хардиева масловка. Плодовете са едри, пресечено крушовидни

0

Авансови плащания от почти 10 млн. лв. изплати Държавен фонд "Земеделие" на 405 фермери, подписали договори по подмярка 6.1 "Стартова помощ за млади земеделски стопани" по ПРСР 2014-2020 г

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Регистрация за участие в томбола „АБОНАМЕНТ 2020”
Отговор:По принцип сортът Муцу има сочно месо, което е леко сладко, но и с подчертан киселичък вкус. Колкото до вкусовите качества на ябълките, независимо от сорта, те зависят от климатичните условия през...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

ГДБОП разби трета наркобанда на Сако, продавали по барове в София Над 10 столични наркодилъри арестуваха антимафиотите от ГДБОП в понеделник. Повечето са гравитирали в миналото около подсъдимия по две дела бос Стефан Бонев-Сако, научи “24 часа”. Мащабната акция се проведе в няколко квартала едновременно

Хората около Борислав Михайлов живуркат на гърба на футбола - Ивелине, какво чувство надделява у теб след последния ти мач - тъга от ряздялата, щастие от победата над Чехия? - Щастие и удовлетворение от играта. Най-вече съм горд, че си спазих думата - след загубата от Англия на “Уембли” ви казах, че до края на квалификациите със сигурност ще

Разходите растат с вдигането на заплатите, бройката на дните с повечето работещи, единственото рязко увеличение е около Гергьовден 2019 г. Работещите българи ползват болнични средно два пъти в годината и всеки път ползват по 8 дни. И това съотношение не се е променяло поне от 2014 г. насам, показва анализ на Националния осигурителен институт