Макаронени трикове

02 октомври 2018
Кулинария / Полезни съвети
29988
 

При приготвянето на паста има тънкости, които е добре да се спазват

Макароните сами по себе си са вкусни. Достатъчно е леко да се поръсят със зехтин. Но за да им се придаде уникален вкус, трябва да им се добави сос. Италианците твърдят, че сосът е по-важен от самата паста. Той е този, който определя вкуса на ястието.

Добавете макарони към соса

Снимките в кулинарните списания изглеждат много красиво - чиния със спагети, а отгоре - няколко лъжици сос. Всъщност това е погрешно.

Италианците твърдят, че не трябва да се добавя сосът към тестените изделия, а точно обратното - пастата към соса. Това означава, че преди напълно да са се сварили макароните, те се прехвърлят в тигана, в който се приготвя соса. Там, буквално за няколко минути, те ще станат готови. Тези последни няколко минути са много важни: в този момент пастата поема от вкуса и аромата на соса, а той, заради нишестето в макароните, се сгъстява до желаната консистенция.

Правила за соса

Дори и най-вкусните спагети могат да бъдат развалени, ако сосът не е приготвен както трябва.

Не прегрявайте маслото, в което ще приготвяте соса. То в никакъв случай не трябва да дими.

Не оставяйте соса да ври при висока температура. Най-добре е да го оставите да кипне, едва когато сте прибавили макароните. От друга страна не е задължително сосът да бъде термично приготвен. Можете спокойно да го направите от прясно настъргани домати, чесън и босилек.

След като всичко е готово, полейте ястието с няколко лъжици зехтин. Ако искате да добавите маслото, най-добре е непосредствено преди сервирането във всяка чиния да поставите парченце масло. Така то ще се разтопи направо върху ястието.

Отстранете тигана от котлона преди да поръсите пастата с настърган кашкавал.

Лек гъбен сос за макарони

Продукти: 1 суп. лъжица зехтин, 3 скилидки чесън, 1 лук, 200 г гъби (пресни, замразени); 2 лъжици доматено пюре, магданоз.

В тиган леко запържете ситно нарязаните скилидки чесън и лук. Добавете нарязаните гъби и задушавайте за около 20 минути. Прибавете доматеното пюре и ситно нарязания магданоз. Посолете на вкус. Ястието е готово.

Още от Кулинария / Полезни съвети
0

Във фризер може да се замразяват не само с месо, риба и горски плодове. Има много продукти, които могат да бъдат замразени, без от това да страда качеството или вкусът им.

0

Ако в хладилника откриете кисело млако или айрян, които са остарели, не бързайте да го изхвърляте. Разбира се, не трябва да го ядете или пиете, но спокойно можете да го използвате за приготвянето на

0

В менюто на всеки, който се грижи за здравето си, присъства телешкото. Месото е богато на белтъчини, витамини от група В, цинк и желязо. То е много по-полезно от по-мазното свинско.

0

Целината може спокойно да се отнесе към лечебните растения. Благодарение на уникалния си състав тя помага при редица заболявания. Ароматните, изненадващо сочни и вкусни листа лесно се превръщат в

0

Според видеоклипче, пуснато в социалните мрежи, ние цял живот сме настъргвали кашкавала неправилно, като държим рендето вертикално, пише в. "Метро", цитиран от БТА.

Последни новини
0

Растението не е претенциозно и се отглежда лесно. Годжи бери се засажда на слънчево място. Развива се на почти всякакви почви, но предпочита алкални.

0

AgriTechHack показа как технологиите премахват бариерите пред агросектора Екипът ONE на Александър и Борис Брестнички се класира на първо място и получи 15 хил.

0

Amazone ще покаже специална версия на своята самоходна Pantera 4503 на Agritechnica през ноември. Подчертавайки 50 години технология за защита на културите Amazone

0

Британският стартъп Stroodles представи на пазара отличен начин за заместване на пластмасовите тръбички - сламки от паста. По-рано потребителите приемаха тези алтернативи на пластмасовите сламки без

0

До 10 декември 2019 г. всеки клиент на ИНТЕРАГРИ БЪЛГАРИЯ има възможност да закупи или поръча своя комбайн NEW HOLLAND, като се възползва от специалните условия на предсезоннната кампания.

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Отговор:Зърната се напукват по две основни причини - от оидиум, и от преовлажняване. Докато в първия случай става дума за заболяване, което Вие твърдите, че няма, то във втория - при преовлажняването, трябва...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Обектът J0740 + 6620, който се върти около бяло джудже, се оказа най-масивната неутронна звезда - той е 2,17 пъти по-тежък от Слънцето. До това заключение стигнаха астрономите, чиято работа беше публикувана от научното списание Nature Astronomy. Тази стойност надвишава ограничаващата маса, при достигане на която неутронната звезда трябва да се

Светослав Костов е получил през август заплата от 8209 лева, а през юли заплащането му е било малко по-скромно - 7800 лева. Генералният директор на Българско национално радио, който зае поста на 2 юли тази година, на практика е по-високо платен от министър-председателя и президента на България. Данните ни бяха предоставени неофициално от източници

От общо 6 км само върху 2 км терените са напълно свободни Само двама собственици са си поискали парите досега Разширяването на околовръстното шосе на столицата между “Младост” и началото на магистрала “Тракия” ще се извършва на части, тъй като далеч не навсякъде отчуждителните процедури са завършили