Макаронени трикове

02 октомври 2018
Кулинария / Полезни съвети
34866
 

При приготвянето на паста има тънкости, които е добре да се спазват

Макароните сами по себе си са вкусни. Достатъчно е леко да се поръсят със зехтин. Но за да им се придаде уникален вкус, трябва да им се добави сос. Италианците твърдят, че сосът е по-важен от самата паста. Той е този, който определя вкуса на ястието.

Добавете макарони към соса

Снимките в кулинарните списания изглеждат много красиво - чиния със спагети, а отгоре - няколко лъжици сос. Всъщност това е погрешно.

Италианците твърдят, че не трябва да се добавя сосът към тестените изделия, а точно обратното - пастата към соса. Това означава, че преди напълно да са се сварили макароните, те се прехвърлят в тигана, в който се приготвя соса. Там, буквално за няколко минути, те ще станат готови. Тези последни няколко минути са много важни: в този момент пастата поема от вкуса и аромата на соса, а той, заради нишестето в макароните, се сгъстява до желаната консистенция.

Правила за соса

Дори и най-вкусните спагети могат да бъдат развалени, ако сосът не е приготвен както трябва.

Не прегрявайте маслото, в което ще приготвяте соса. То в никакъв случай не трябва да дими.

Не оставяйте соса да ври при висока температура. Най-добре е да го оставите да кипне, едва когато сте прибавили макароните. От друга страна не е задължително сосът да бъде термично приготвен. Можете спокойно да го направите от прясно настъргани домати, чесън и босилек.

След като всичко е готово, полейте ястието с няколко лъжици зехтин. Ако искате да добавите маслото, най-добре е непосредствено преди сервирането във всяка чиния да поставите парченце масло. Така то ще се разтопи направо върху ястието.

Отстранете тигана от котлона преди да поръсите пастата с настърган кашкавал.

Лек гъбен сос за макарони

Продукти: 1 суп. лъжица зехтин, 3 скилидки чесън, 1 лук, 200 г гъби (пресни, замразени); 2 лъжици доматено пюре, магданоз.

В тиган леко запържете ситно нарязаните скилидки чесън и лук. Добавете нарязаните гъби и задушавайте за около 20 минути. Прибавете доматеното пюре и ситно нарязания магданоз. Посолете на вкус. Ястието е готово.

Още от Кулинария / Полезни съвети
0

Колкото повече потъваме в дебрите на кулинарията, толкова повече се убеждаваме, че има продукти, които можем да си ги приготвим вкъщи и ще ни излезе много по-евтино

0

По молба на вярна наша читателка Оригиналната рецепта от вестник "Хоби фермер" пожела да припомним нашата читателка Силвия Ценкова от София, която твърди

0

Готвенето е неизменна част от ежедневието на всяка домакиня. Най-важното за всяка една рецепта, за да се получи яденето вкусно, са количествата и пропорциите на продуктите

0

И тази година по традиция всички бяхме решили, че се задава апокалипсис и че след 24 декември по магазините няма да може да се намери и кило ориз. И отново се презапасихме

0

Как да изберем натурален и качествен продукт Ако искате да купите качествена майонеза, задължително трябва да обърнете внимание на това, което пише на етикета

Последни новини
0

Вашата градина е красива, но донякъде хаотична? Опитайте се да структурирате пространството и тогава тя ще придобие хармоничен и завършен вид. За да направите това

0

В края на месец май прогнозите на Министерството на земеделието на САЩ /USDA/ за добра реколта и увеличение на преходните запаси от зърно в глобален мащаб оказаха известен негативен натиск върху

0

Тази година през юни се очаква средната месечна температура да бъде около нормата, която за по-голямата част от страната е между 20 и 22°, по долината на р

0

Внимавайте със зелената трева! По време на бременността зайкините имат повишени нужди от хранителни вещества. Това се отнася най-вече от протеин, минерални вещества и мастноразтворими витамини - А, Д

0

* Продължава разсаждането на някои от основните култури - домати, краставици, пипер, патладжан, тиквички. Основната грижа е растенията да се засадят правилно и след това да се полеят

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Отговор:Ако почерняват, трудно ще ги спасите. Късните мразове са опасни за картофите. Ако са само оклюмали, опитайте бързо да ги подхраните с листен тор.
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Над 6 милиона души по света са заразени с новия коронавирус от началото на пандемията, според данни на американския университет Джонс Хопкинс, предаде ДПА, цитирана от БТА.  Точният брой на заразените по света е 6 057 000. Почти 370 000 души са починали от Ковид-19, заболяването предизвиквано от новия коронавирус

Потвърдени са нови 14 случая на COVID-19 у нас за последното денонощие, съобщи на редовния брифинг Димо Димов, секретар на Националния оперативен щаб. Изследвани са 606 проби. Общо лабораторно потвърдените заразени са 2513. Новите случаи са в София - три, Сливен - четири, Разград - два, Ямбол - два, Благоевград, Видин и Пазарджик - по един

31 май е ден на русокосите жени, празнува се от 2006 г. 31 май е ден на блондинките, а датата се отбелязва от 2006 г., когато за първи път е връчена наградата “Диамантено токче”. Тя се дава на успешни, умни и талантливи русокоси жени. Сред най-забавните вицове са тези за блондинките, но истината е, че сред светлокосите жени има много преуспели