Продукти: 4 тиквички, разполовени по дължина, 3 с.л. студено пресован зехтин, микс салатни листа, за сервиране

ЗА ПЛЪНКАТА: 50 г сухи трохи от бял хляб, 50 г кедрови ядки, 6 стръка тънко нарязан зелен лук, 1 скилидка смачкан чесън, 6 сушени домати в зехтин, отцедени, 1 с.л. листа от мащерка, 25 г ситно настърган пармезан

Приготвяне:Загрейте фурната на 220 градуса (200 градуса с вентилатор). Сложете тиквичките в плитък огнеупорен съд с разрязаната страна нагоре. Намажете ги леко с 1 ч.л. зехтин и изпечете за 20 мин.

За да приготвите плънката, смесете всички съставки в купа и подправете с много черен пипер.

Разпределете плънката върху тиквичките и полейте с останалия зехтин. Печете още 10-15 мин или докато тиквичките омекнат, а пълнежът стане златист и хрупкав. Поднесете ги топли, със зелена салата. (ХФ)

За по-богат вкус може да добавите и салата към ястието

Пълнени тиквички по италиански