За да почистите дома си, не означава, че трябва да хвърляте купища пари за препарати. В действителност освен вредните изпарения, купените почистващи препарати могат да навредят на кожата ви или да ви причинят алергия. Спестете пари и създайте един здравословен и чист дом с тези натурални продукти.

Масло от чаено дърво

Това етерично масло има антисептични съставки, което го прави перфектен дезинфектант. Напълнете с вода бутилка с пулверизатор, добавете няколко капки масло и напръскайте дома си.

Амоняк

Макар и да е вреден за кожата и очите в концентрирана форма, амонякът не е вреден за околната среда и е много ефективен при почистване на стъкла и огледала. Смесете го с вода и отново сипете сместа в бутилка с пулверизатор.

Едра (морска) сол

Смесена с лимон, едрата сол е много добро средство за почистване на плотове и мивки. Също така тя е перфектна за почистване на чугунени тигани. Сложете малко сол върху мека гъба, потъркайте и изплакнете.

Бял оцет

Когато се смеси с мек течен сапун, белият оцет помага да почистите мазни повърхности и да изчистите до блясък подове и прозорци.

Лимон

Ако имате устройство за рязане на отпадъци в мивката, може да премахнете лошата миризма като сложите парче лимон. За абразивни повърхности в банята, смесете лимонов сок с едра (морска) сол

Сода за хляб

Просто оставете отворена кутия със сода за хляб в мазе или мокро помещение и ще премахнете неприятната миризма на плесен. Също така може да сложите сода и в хладилника, за да го прочистите от лошата миризма. Содата за хляб също така е добро средство за премахване на упорити петна от килими, както и за почистване на мивки.