Какви са триковете за перфектен ориз

24 януари 2018
Кулинария / Полезни съвети
55935
 

На пръв поглед готвенето на ориз звучи като фасулска работа. Истината е, че оризът изисква определени умения и някои готвачи дори казват, че по това как приготвяш ориз могат да познаят колко си напред в кулинарията. Не става въпрос само оризът да е сварен, разбира се. Важно е да има балансирана консистенция – нито да е прекалено кашкав, нито да хрупка, както и да има добър външен вид.

1. Изплакнете няколко пъти ориза и го накиснете във вода за 30 минути. Може да го оставите и по-дълго във водата, но в никакъв случай не я прецеждайте, защото по този начин ще изхвърлите полезните съставки на ориза.

2. Най-лесният начин да приготвим ориз е чрез абсорбация – сварявате ориза във вода, докато я поеме цялата. Различните видове ориз изискват различно количество вода при този метод.

3. За да не слепват зърната ориз, сложете във водата някаква мазнина – масло, олио или зехтин, и няколко капки лимонов сок.

4. Не слагайте ориза и водата заедно! Тя трябва първо да заври и тогава да прибавите ориза.

Текстът продължава ТУК.

Още от Кулинария / Полезни съвети
0

Във фризер може да се замразяват не само с месо, риба и горски плодове. Има много продукти, които могат да бъдат замразени, без от това да страда качеството или вкусът им.

0

Ако в хладилника откриете кисело млако или айрян, които са остарели, не бързайте да го изхвърляте. Разбира се, не трябва да го ядете или пиете, но спокойно можете да го използвате за приготвянето на

0

В менюто на всеки, който се грижи за здравето си, присъства телешкото. Месото е богато на белтъчини, витамини от група В, цинк и желязо. То е много по-полезно от по-мазното свинско.

0

Целината може спокойно да се отнесе към лечебните растения. Благодарение на уникалния си състав тя помага при редица заболявания. Ароматните, изненадващо сочни и вкусни листа лесно се превръщат в

0

Според видеоклипче, пуснато в социалните мрежи, ние цял живот сме настъргвали кашкавала неправилно, като държим рендето вертикално, пише в. "Метро", цитиран от БТА.

Последни новини
0

Според тях от фонда е създаден хаос с наредбите, по които се избират доставчици по програмите „Училищен плод“ и „Мляко“, пише БНР. Двете програми имат осигурено европейско финансиране и битката за

0

Максимално постижимата плътност без риск от разкъсване на бали, намаленото замърсяване на фуражите за животни и елиминирането на остатъци от канап, останали на балата или на полето

0

Количеството на меда се определя най – точно чрез претегляне на всяка пита с ръчно пружинно кантарче или се преценява окомерно. Когато количеството на храната е недостатъчно

0

Земеделските стопани в Търговищка област вече приключват с прибирането на реколтата от слънчоглед. Към момента са обработени над 80% от площите, заети с културата

0

Но това ще бъде само временна мярка. Производителите на много любими сладкиши решиха да върнат оригиналното име на бара, използвано преди повече от 30 години

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Отговор:Зърната се напукват по две основни причини - от оидиум, и от преовлажняване. Докато в първия случай става дума за заболяване, което Вие твърдите, че няма, то във втория - при преовлажняването, трябва...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Китайският технологичен гигант Huawei отново е във фокуса на медиите заради стартирането на наречената от нея „най-бърза в света" платформа за изкуствен интелект (AI). Компанията съобщи новината на годишната си конференция (Huawei Connect conference) в Шанхай тази сряда, предаде Радио "Китай". Новият продукт, носещ името Atlas 900

Президентът на английската футболна асоциация Грег Кларк изпрати официално писмо до българския си колега Борислав Михайлов във връзка с медийните изяви на мениджъра на Англия Гарет Саутгейт и опасенията му от потенциални расистки прояви от страна на българската публика по време на мача между двата тима на 14 октомври.

Приключват работите по изграждането на високоскоростната пътническа влакова линия, която ще свързва Халкалъ - началната гара на Истанбул с международната гранична гара Капъкуле. Пускът на линията ще превърне в привлекателен център Тракийския регион, включващ областите Къркларели, Одрин и Текирдаг с другите области на Турция и съседните й държави,