* Спанакът се измива много добре

Необходими продукти: 750 г. агнешко месо, 1 к. чашка растителна мазнина, 25 г краве масло, връзка пресен кромид лук, 2 с. лъжици брашно, 2 ч. лъжички доматено пюре, килограм спанак, 2 ч. чаши кисело мляко, 1 ч. лъж. черен пипер, 2 стръка джоджен, 3 ч. чаши вода, сол на вкус.

Начин на приготвяне: Нарязаното на порции месо се запържва в сгорещеното растително масло. Прибавят се последователно бялата част на лука, ситно нарязана, брашното, доматеното пюре и червения пипер. Заливат се с вода и се посоляват. Вари се на тих огън. Спанакът и зелената част на лука се нарязват на едро и се прибавят към почти омекналото месо. Варенето продължава още петнадесетина минути. Накрая се слагат джодженът, нарязан на дребно, и маслото. Ястието се сервира с кисело мляко.

За да бъде добре почистен, спанакът се измива обилно с течаща най-малко три пъти.