Не се готви боб и леща
Пилешка супа с целина и праз
Продукти: 1 кг пилешки бутчета, 2,5 л вода, 1 глава лук, нарязан, 50 г ечемик, 280 мл пилешки бульон, 7 стръка праз, нарязан, 2 стръка целина, нарязана, 1 стрък прясна мащерка, нарязана, 1/2 връзка пресен магданоз, нарязан, 1 чаена лъжица сол, 1/2 чаена лъжица пресен черен пипер
Приготвяне: В дълбока тенджера на силен котлон кипнете водата и ечемика. След като заври, сложете пилешкото, намалете температурата и оставете да къкри 1 час. Извадете пилешкото. Обезкостете го. Нарежете месото на по-дребни късове и го върнете в тенджерата. Добавете бульона, лука, целината, мащерката, магданоза, солта и пипера. Оставете да къкри 30 минути или докато зеленчуците омекнат.
Пикантна разядка с крема сирене и кисели краставички
Продукти: 400 г крема сирене, 200 г заквасена сметана, няколко стръка пресен копър, 1 стрита скилидка чесън, 3-4 кисели краставички, 3 люти чушки, сол на вкус
Приготвяне: Нарежете киселите краставички, копъра и чушките, като премахнете семките на чушките. Сложете в купа, заедно с останалите съставки и разбъркайте добре. Сервирайте с хубав хляб или крекери.
Баница с майонеза
Продукти: 4 яйца, 1 бакпулвер, 1 кофичка кисело мляко, 300 г сирене,1 майонеза, 1 пак. точени кори
Приготвяне: За плънката: Разбиваме яйцата, прибавяме бакпулвера, разтворен в киселото мляко, а след това прибавяме и сиренето.
Слагаме от плънката 2-3 лъж. по диагонал върху една кора и малко олио, след което завиваме кората и я правим като розичка. Като направим всички розички ги подреждаме в намазнена с олио тавичка и на всяка розичка слагаме майонеза. Печем на 200 градуса. След като се изпече обръщаме тавата върху 4 кафени чашки за около 15 мин.
Приятен апетит! Баницата става много вкусна и мекичка, благодарение на майонезата!
Запечени котлети с картофи и кашкавал
Продукти: 1 супена лъжица олио, 6 свински котлети без кост, 1 л гъбен бульон, 1 чаша прясно мляко, 4 големи картофа, тънко нарязани на филийки, 1/2 чаша нарязан кромид лук, 1 чаша настърган кашкавал
Приготвяне: Загрейте фурната на 200 градуса. В тиган загрейте мазнината и запържете месото. Отделно в голяма купа смесете бульона и млякото. В намазнена тавичка за печене подредете картофите и лука. Върху това канапе поставете котлетите и изсипете сместа с бульона и млякото.
Печете 30 минути в предварително загрятата фурна. Малко преди да извадите от фурната поръсете с кашкавала и печете, докато хване коричка.
Коментари