По-добре е да го давате сутрин, а вечер - сухо зърно. Кашата обикновено включва цели или натрошени зърна и варени кореноплодни зеленчуци. Добавят се и:
• трици;
• парчета хляб;
• варена риба;
• други остатъци от масата (чаени листа, какао).
Всичко това се смесва с:
• вода или суроватка;
• кисело мляко;
• обезмаслено прясно мляко;
• обезмаслено мляко и месен бульон;
• използват се отвари от тестени изделия, картофи и ориз.
Уверете се, че
сместа е рохкава, ронлива
и не се слепва на буца.
Това може да навреди на пилетата, причинявайки запушване на носните проходи и възпаление на лигавиците.
Не забравяйте да добавите към храната:
• клонки от грах;
• люцерна;
• детелина;
• копър;
• върхове от моркови;
• листа от маруля;
• както и паднали плодове от ябълкови и крушови дървета, предварително нарязани.
Коментари