Мирослав Маринов поднесе венци и цветя пред паметната плоча на загинали лесовъди

Заместник-министърът на земеделието и храните инж. д-р Мирослав Маринов поднесе венци и цветя пред паметната плоча на загиналите лесовъди в двора на Лесотехническия университет, гр. София. С минута мълчание беше почетена паметта на загиналите горски служители и лесовъди в защита на техния професионален и патриотичен дълг. Пред мемориала венци и цветя поднесоха и изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по горите инж. Стоян Тошев, председателят на Съюза на лесовъдите проф. Иван Палигоров и ректорът на Лесотехническия университет доц. д-р Христо Михайлов. В церемонията участваха и представители на ИАГ, лесовъди и горски служители.

В рамките на посещението си в учебното заведение, заместник-министър Маринов откри изложба на картини на преподаватели от Лесотехнически университет. „Впечатлен съм от експозицията и поздравявам ръководството на университета и всички творци, че в навечерието на Седмицата на гората, освен поднасянето на венци и цветя в памет на нашите предшественици, откриваме и изложбата, която се надявам да стане традиционна", каза още той.

Във фоайето пред Ректората на централната сграда на университета са изложени творби на 13 възпитаници с различна техника (масло, акрил, акварел, пастел), вдъхновени от съвършенството и загадъчността на природата. Освен тях са показани и постери със снимки, уловени кадри от любители на природната красота – бивши възпитаници на ЛТУ, както и детски творби, които илюстрират любовта на децата към гората и нейните обитатели.

Изложбата ще може да бъде разгледана от днес до 2 април 2024 г.