Най-пъстрата и свежа изложба „Цветна пролет" ще се проведе от 3 до 7 април в Международен панаир Пловдив. Специализираното събитие показва новостите във флористиката, овощарството, градинарството и озеленяването. Изложбата се организира от 1998 година и непрекъснато разширява обхвата си.

Целта на Международен панаир Пловдив е да даде възможност на фирмите от бранша да се представят пред повече от 20-хилядна аудитория, съобщават от дружеството.

„Цветна пролет 2024" се отличава с богато разнообразие от цветя, овощни дръвчета, декоративна растителност, градинско оборудване и аксесоари. Специализирани градински центрове ще предложат идеи за обособяване на зелени пространства в дома, офиса, хотела или вилата. Освен подходящите растения, те ще покажат мебели за градината или верандата.

Румънска компания участва с интересни стъклени оранжерии, които да се ползват както за отглеждане на зеленчуци, така и за екзотични зимни градини. Български производители ще покажат полиетиленови парници и принадлежности за зеленчукопроизводство.

Фермерите и земеделските стопани ще открият богато разнообразие от семена, луковици, посадъчен материал. Широката продуктова гама включва традиционни и екзотични видове растения и храсти, овошки и декоративни дръвчета.

Градинарите ще намерят различни череши, сливи, ябълки, кайсии, праскови, нектарини, круши, бадеми, смокини, лешници, както и адаптирани за нашия климат видове киви, аронии, нарове, мушмули, дюли, райски ябълки, кестени.

Почитателите на цитрусови плодове ще видят на „Цветна пролет" лимонови, портокалови, грейпфрутови дръвчета и лимонови треви.

Изложбата обещава много вдъхновяващи решения не само за любителите, но и за професионалните флористи. Те ще намерят всички видове цветя – от елегантните орхидеи до нежните рози, дъхавите лилиуми и деликатните лале, фрезия, кала, алстромерия, както и перфектните допълнения за тях - занаятчийски саксии и дизайнерски сандъчета. За първи път на изложбата ще бъдат презентирани уникални циментови термоизолирани кашпи.

Посетителите ще имат възможност да получат професионални съвети и оферти за комплексно озеленяване, оформяне на тяхното пространство и абонамент за поддръжка, за проектиране и изграждане на поливни системи.