Хайде пак да разпалим дискусията дали е редно да празнуваме чужди празници. Какво ще кажете? Лози ли ще зарязвате или цветя ще подарявате? Каквото и да изберете, не забравяйте виното... и шоколада!

Ето и още теми за размисъл – само любимата жена ли заслужава цвете или всички крехки същества? Също, трябва ли да има специален повод, за да покажем чувствата си? Какво ще стане, ако поднесем цвете на 15 февруари или просто, защото денят е слънчев и така го усещаме?

Та, така. Такива мисли ни вълнуват напоследък и сме решили, че днешната цветна страница ще се ръководи от деня на влюбените, но ще се придържа към практичността и индивидуалността. Ето защо ви приканваме на първо място да изразявате чувствата си по всякакви начини и по всяко време. А след това да бъдете оригинални и с индивидуално отношение към всяка дама.

Е, ако половинката ви не обича рози или други отрязани цветя, а обича да твори, подарете ѝ винтоверт, но не забравяйте цветето! И нека тази година е в саксия. Ето кои цветя казват „Обичам те":

Пролетни цветя

Пролетните цветя навяват асоциации за младост, радост, желание за живот. А всеки вид си има скрит символизъм. Много внимание се обръща и на багрите на цветовете. Както сме писали много пъти, белият цвят се свързва с чистотата на чувствата, жълтият с приятелството и със слънчевите усмивки, червеният със страст и т.н. Ако любимата си има предпочитания, придържайте се към тях.

В общи линии, каквото и цвете с пролетен цъфтеж (засадено в саксия) да поднесете с повод и без повод, бъдете сигурни, че ще провокирате усмивка и ще заслужите целувка. Най-хубавото е, че след прецъфтяване, може да се засади в градината и да радва притежателката си дълги години наред.

А ето и още една идея – направете традиция подаряването на цветя и с тях изграждайте прекрасен цветен кът във времето.

С аромат

Някак по-приказно е, когато цветята освен красиви са и ароматни. За съжаление в последните години такива цветя са по-скоро дефицит. Все пак едно добро предложение е прелестната гардения.

Цветето на мафията, както още я наричат, всъщност крие в себе си много по-дълбок смисъл. Чрез нея може да изразите скритата, непризнатата си любов и да кажете на някого, че е специален за вас. Нали помните, бялото е символ на чисти чувства, но още на уважение и възхищение. А самият аромат ще събужда топъл спомен всеки път, щом се отвори цветче.

Още ароматни предложения можете да потърсите сред представителите на жасмините във всичките им форми. Един стефанотис би се вписал повече от добре във всеки дом. Предвид, че има нужда от опора, към която да се вие, направете я във формата на сърце и ще получите перфектен тематичен подарък за деня на влюбените.

С форма на сърца

Нестандартни и все пак романтични предложения са декоративно листните видове, чиито листа са с форма на сърце. Нали то е най-тематичният символ на любовта. Предлагаме следните видове:

  • Хоя (Hoya Kerrii) – невероятно растение, което най-често с среща под формата на единично вкоренено листо в малка саксийка. Добавете красива кашпа и сте готови.
  • Церопегия (Ceropegia woodii), наричана още нишката на любовта именно защото листата ѝ са в сърцевидна форма. Сребърни и с мраморно напетняване, те няма да оставят никой безразличен.
  • Пеперуден фикус (Ficus triangularis variegata) – обсипан с безброй пеперуди и доста труден за намиране в търговската мрежа, този фикус ще зарадва онези дами, които обичат да отглеждат нестандартни и редки растения. Усилието да се сдобиете с него също няма да остане неоценено.

Снимка: 4-4