Навярно са ви останали строителни материали от предходен строеж у дома. Ако имате плочи и тухли, може да ги трансформирате в следната малка пеш за пици и други храни. Подходяща е и за зони за отдих, на които се събирате с приятели и съседи.

В проекта на изображенията се използват: 2 бетонни плочки 60x90 см; и 40 тухли с размер около 7х20 см

Стъпка 1: Първи ред тухли

Уверете се, че работите върху равна и стабилна подземна повърхност. Имайте предвид, че огънят ще се пали на тази повърхност, така че не изграждайте това на новия си вътрешен двор, например.

Първият ред е като буквата П, в подходящ размер, така че да поставите голяма плочка отгоре.

Стъпка 2: Втори и трети ред

В задната част на втория слой тухлата трябва да е малко назад. Отворът, който ще създадете с това зад първата плочка, гарантира, че топлината преминава през фурната. Това също ще направи горната част на храната ви изпечена и вкусна. В зависимост от размера, може да подпрете с нещо отзад тухлата, която стърчи, докато още строите. Когато завършите фурната си, тежестта на горната плочка ще държи тухлите на място.

Може да се добави и трети ред.

Стъпка 3: Плочата

Можете да поставите първата плочка, върху която ще се слага храната. Тя трябва да бъде поставена така, че въздушният проход на гърба да остане безпрепятствен. Напълнете гърба с камъни, така че да можете да поставите четвъртия слой отгоре.

Четвъртият и петият ред са идентични с третия слой.

Втората плочка се поставя върху петия слой. Това също трябва да затвори въздушния проход, така че да може да отиде малко по-назад.

По време на подреждането на цялата система трябва да избягвате пукнатини, доколкото е възможно. Фурната е готова.

Стъпка 4: Тест

Дойде време за тест. Загряването ще отнеме известно време. След като запалите огъня, изчакайте час - час и 15 минути, за да е достатъчно топла плочата. Има камъни за пица, на които може да поставите тестени изделия за печене, за да не е директно на плочата.

Както можете да видите на снимките, може да тествате с няколко допълнителни тухли пред огъня.

И така, това ли е най-добрата фурна за пица?

Абсолютно не! Тъй като това са действително използвани материали, а не чисто нови материали от магазина, трябва да се справяме с пукнатини, където топлината ще излезе.

Но пък се строи лесно, без никакви разходи и наистина е приятна изненада от добрите пици, които пече. Може да се приложат и други идеи за подобрение на фурната. Ако планирате да направите пещ като тази, използвайте креативността си.